Spor
27 Mayıs 2023 16:19 Son Güncelleme: 27 Mayıs 2023 16:21

Avrupa devi, Arda Güler için kesenin ağzını açtı! Kulüp tarihine geçecek bonservis

Fenerbahçe'deki performansıyla Avrupa devlerini peşine takan Arda Güler'in sarı-lacivertli ekipteki geleceği merak ediliyordu. Avrupa devi, genç futbolcu için kulüp tarihine geçecek bir bonservis bedeliyle Fenerbahçe'nin kapsını çalmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler için Avrupa kulüplerinin yoğun ilgisi sürüyor. Son olarak genç oyuncuyu yakından takip eden dev kulüp, transferi bitirmek için harekete hazırlanıyor.

SÖZLEŞMESİ UZATILDI

Fenerbahçe, Arda Güler'in sözleşmesinin yenilendiğini Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirdi. Sarı-Lacivertliler, 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde genç oyuncunun sözleşmesini 31 Mayıs 2025'e kadar uzattı.

Sözleşme yenilemesinin planlanan bir gelişme olduğu ve 2023'te bitecek sözleşmenin revize edilmesi ile üzerine 2 yıl eklenerek 2025 tarihine kadar uzatıldığı öğrenildi.

SİVASSPOR MAÇINDA İZLEMİŞLERDİ

Anderlecht'teki yardımcı antrenörlük görevinden ayrılarak Ajax'ın akademisinde göreve başlaması beklenen Robin Veldman, Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçını Ülker Stadyumu'ndan takip etti.

Ajax'ta yakın zamanda göreve başlaması beklenen Veldman'ın Michy Batshuayi, Ferdi Kadıoğlu ve Arda Güler'i izlediği öğrenildi.

AJAX GÖZÜNÜ KARARTTI!

Avrupa devlerini peşinden sürükleyen Arda Güler’i birçok takım yakından takip ediyor. Son olarak Robin Veldman, kupadaki Sivasspor mücadelesinde genç yeteneği stattan izlemişti. Ancak 18 yaşındaki yıldız için ilk ciddi adım Ajax’tan gelecek gibi görünüyor. Hollanda medyasında yer alan haberlere göre, kötü bir sezon geçiren Kırmızı-Beyazlılar, kadroda ciddi bir revizyona hazırlanıyor. Futbolun başına getirilen Sven Mislintat’ın ilk hamlelerinden birinin Arda Güler olacağı öne sürüldü. Habere göre Ajax, Türk futbolunun harika çocuğu için Fenerbahçe’ye 20 milyon Euro’nun yanı sıra sonraki satıştan pay teklif edecek.

TARİHE GEÇECEK

Arda’nın, Hollanda piyasasında güçlü olan menajerlik şirketi HCM ile anlaşmasının da bu transferde etkili olabileceği yorumu yapıldı. Eğer haberde iddia edildiği gibi Ajax, Arda Güler’i 20 milyon Euro’ya kadrosuna katarsa, bu, Steven Bergwijn (31.25 milyon Euro), Calvin Bassey (23 milyon Euro) ve Sebastian Haller’in (22.5 milyon Euro) ardından kulüp tarihinin en pahalı 4. transfer olacak. Hollanda devinin rakamı artırması halinde ise bu sıralama değişebilir.