Avrasya Araştırma'nın son anketinin sonuçları açıklandı! 3 isim de Erdoğan’ı geçiyor

Avrasya Araştırma’nın anketine göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın karşına aday olarak çıkması durumunda üç isim de kazanıyor.

Avrasya Araştırma'nın son anketinin sonuçları açıklandı! 3 isim de Erdoğan’ı geçiyor - Sayfa 1

Avrasya Araştırma şirketi 26 Mayıs 1 Haziran arası gerçekleştirdiği seçim anketinin sonuçlarını yayımladı. Ankete göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üç isim de Erdoğan'ı geçiyor.

17
Avrasya Araştırma'nın son anketinin sonuçları açıklandı! 3 isim de Erdoğan’ı geçiyor - Sayfa 2

Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına muhalefetin çatı adayı olarak Mansur Yavaş aday gösterilirse hangi adaya oy verirsiniz sorusuna, yüzde 44,1 “Mansur Yavaş”, yüzde 33,2 “Erdoğan” dedi.

27
Avrasya Araştırma'nın son anketinin sonuçları açıklandı! 3 isim de Erdoğan’ı geçiyor - Sayfa 3

“Kararsızım ama büyük ihtimalle Mansur Yavaş’a oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 7,6 olurken, “Kararsızım ama Erdoğan’a oy veririm” diyenler yüzde 5,1 olarak ölçüldü. Yüzde 10 ise “Oy kullanmam” yanıtını verdi.

37
Avrasya Araştırma'nın son anketinin sonuçları açıklandı! 3 isim de Erdoğan’ı geçiyor - Sayfa 4

“Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına muhalefetin çatı adayı olarak Ekrem İmamoğlu aday gösterilirse hangi adaya oy verirsiniz?” sorusunun yanıtları şöyle:  

47