Gündem
23 Ara 2014 15:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

Avni Özgürel: Yargıçlar davayı önemserse Gülen iade edilir!

Gazeteci ve yazar Avni Özgürel, "ABD'li yargıçlar bu davayı ve delilleri önemser ve ciddiye alırsa Gülen iade edilir" dedi.

A Haber'de yayınlanan Kadraj programının konuğu Gazeteci ve yazar Avni Özgürel'di. Programda, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP heyeti arasında çözüm sürecine ilişkin yapılan görüşme ve CHP'de yaşanan Şişli krizi tartışıldı.

"YARGIÇLAR DAVAYI ÖNEMSERSE GÜLEN İADE EDİLİR"

Avni Özgürel Fethullah Gülen'in ABD'den iadesi konusunda Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını söyledi. "Bu aşamada bunu düşünmek gerekmez" diyen Özgürel, "Türkiye hukuki gerekliliği yerine getirmiş oldu. Şimdi dava Amerikan Adalet Bakanlığına gidecek. Yargıçlar bu davayı ve delilleri önemser ve ciddiye alırsa iadeye karar verecek" ifadesini kullandı.

"KANDİL'DE BARIŞ SÜRECİNİN DIŞINDA SEÇENEK OLDUĞUNA İNANAN YOK"

Kadraj'da çözüm sürecinde gelinen noktayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özgürel, sürece medya önünde düşünmeden yapılan konuşmaların büyük zarar verdiğin söyledi. 6 - 7 Ekim olaylarının süreci sekteye uğrattığını belirten Özgürel, halkın ilk defa bu olaylarda PKK'ya HDP üzerinden mesaj gönderdiğini ifade etti.

Özgürel'e göre Kandil'de barış sürecinin dışında seçenek olduğuna inanan yok ve çözüm sürecinde yeni bir döneme girildi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN LİDERLİK AÇISINDAN ZAAFLARI VAR"

CHP'de yaşanan Şişli kriziyle ilgili soruları da yanıtlayan Özgürel, "Böyle bir şey olmadı tarihte şu ana kadar. Bu Kılıçdaroğlu'nun liderlik açısından zaafları olduğunu gösteriyor" dedi.