Televizyon
23 Şub 2015 16:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:04

Avni Özgürel: Operasyon kararı çok önceden alınmıştır!

Gazeteci - yazar Avni Özgürel, Süleyman Şah türbesine yapılan operasyonun kararının çok önceden alındığını, nedeninin ise bölgedeki istikrarsızlık ve IŞİD'in saldırıları olduğunu söyledi.

A Haber'de yayınlanan Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası programının konuğu gazeteci - yazar Avni Özgürel'di. Programda, Türkiye'nin sınır ötesindeki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah türbesi ve Saygı Karakolu'na düzenlenen operasyon konuşuldu.

"OPERASYON KARARI ÇOK ÖNCEDEN ALINMIŞTIR"

Gazeteci - yazar Avni Özgürel, Süleyman Şah türbesine yapılan operasyonun kararının çok önceden alındığını, nedeninin ise bölgedeki istikrarsızlık ve IŞİD'in saldırıları olduğunu söyledi. Türkiye'nin bir emrivakiiyle savaşa girmek zorunda bırakılması tehlikesine dikkat çeken Özgürel, "Ortadoğu'da savaşa sürüklenmek istiyor Türkiye. Oradaki askerlerimize yönelik herhangi bir saldırı olduğunda, tek bir askerimizin yaralanması ya da ölmesi bizim için savaş sebebi addedilir. " dedi.

"OPERASYON TÜRKİYE AÇISINDAN BÖLGEDE BİZ DE VARIZ DEMEK"

Operasyon kararını "Son derece önemli ve kritik bir karar" olarak nitelendiren Özgürel, "Suriye devletine nota verilmiş ve sadece istihbarı kanallardan IŞİD ve YPG bibi terör örgütlerine de operasyon bildirilmiştir. "Müdahale ederseniz bedelini ödersiniz" mesajı iletilmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Süleyman Şah'ın naşının getirildiği yeni yerin türbe olmadığı belirten Özgürel, "Burası sadece geçici bir makam. Bu emanetler şimdilik Türkiye topraklarında muhafaza ediliyor. Suriye'de istikrar sağlandığında türbe yeniden eski yerine götürülebilir. " diye konuştu.