Gündem
15 Eyl 2014 15:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:43

Avni Özgürel Enis Berberoğlu'na sert yüklendi! Asıl hedef siyasetmiş gazetecilik hobi!

A Haber’de Nihan Günay’ın sunduğu Medya Dünyası programına konuk olan Gazeteci Yazar Avni Özgürel, Hürriyet Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’nun CHP’ye üye olmasını değerlendirdi.

Yayın hayatı sırasında tarafsız gazetecilik yaptığı iddiasında bulunan Berberoğlu’nun bir siyasi partinin Genel Başkan Yardımcılığı’na seçilmesinin ‘tarafsız gazetecilik’ iddiasını sonlandırdığını belirtti. Özgürel, Enis Berberoğlu’nun teklif üzerine mi yoksa mücbir bir sebepten dolayı mı CHP’ye katıldı sorgulamak lazım dedi.

“ASIL HEDEF SİYASET YAPMAK, GAZETECİLİK HOBİ”

Hürriyet Gazetesi’nde çektiği sıkıntıların ardından siyasete daha farklı yaklaşabilirdi diyen Özgürel, bir araştırma şirketi yahut analiz kurumu kurup, bununla birlikte siyasetin içinde olabilirdi,  üye olup genel başkanlık yapması onun asıl hedefinin ‘siyaset’ olduğu düşüncesini doğuruyor dedi.

“Her ne kadar görüşlerine, yazılarına katılmıyorum ama  Ertuğrul Özkök’e de muhtemelen birileri bir şeyleri teklif etmiş olabilir,  ama yapmadı, gazeteciliği yazarlığını,  sürdürüyor. Enis’in de böyle bir şeyi yoktu. Demek ki insanların esas amacı siyaset yapmak, gazetecilik hobi.”