Kültür Sanat
27 Nis 2019 14:58 Son Güncelleme: 27 Nis 2019 15:01

Avengers: Endgame, Türkiye'de gişe rekorlarını alt üst etti!

Avengers: Endgame, Türkiye'de de gişe rekorlarını alt üst ediyor. Film vizyona girdiği gün tam 352.089 seyirci tarafından izlendi ve tüm zamanların en iyi Perşembe açılış günü rekorunu eline geçirdi.

Tüm zamanların en çok beklenen filmlerinden birisi olan Avengers: Endgame, dünyayla aynı anda 25 Nisan'da ülkemizde de vizyona girdi. Onlarca farklı ülkede gişe rekorları kırarak açılış yapan film, Türkiye'de de beklentilerin üzerinde inanılmaz bir başlangıç yapmayı başardı. Avengers: Endgame, Türkiye gişe tarihinin açılış gününde en çok hasılat elde eden filmi oldu.

Bugün açıklanan rakamlara göre Endgame, vizyona girdiği Perşembe günü tam 352.089 seyirci tarafından izlendi ve 6,082 milyon TL'lik bir hasılat elde etti. Endgame şu anda Arif v 216 ve Recep İvedik 4 filmlerinin önünde, Türkiye gişe tarihinin açılış gününde en çok hasılat elde eden filmi konumunda bulunuyor. 

Avengers: Endgame ayrıca Perşembe günü vizyona giren filmler arasında en çok seyirci tarafından izlenen film olmayı da başardı. Daha önce Recep İvedik 5, 243 bin seyirciyle bu alanın lideriydi. Endgame, Cuma günü vizyona giren filmlerle karşılaştırdığımızda ise beşinci sırada yer alıyor.

Gişe rakamlarıyla birlikte son olarak Avengers: Endgame'in ön satışlardaki toplam bilet satışı da açıklandı. Buna göre Endgame vizyona girmeden önce tam 190 bin ön bilet satmayı başardı. Geçtiğimiz yıl vizyona giren Infinity War, 90 bin ön bilet satmıştı.