Avcılar'da izole 'hasta' alarmı! Özel kıyafetler giydiler, acil servis kapatıldı

İstanbul Avcılar’daki devlet hastanesinde zehirlenme belirtisiyle getirilen 2 işçinin tedavisi esnasında hastanedeki bazı kişilerde de zehirlenme belirtileri ortaya çıktı. Bunun ardından 'acil servis' boşaltılarak hasta kabulü durduruldu.

Avcılar'da izole 'hasta' alarmı! Özel kıyafetler giydiler, acil servis kapatıldı - Sayfa 1

Gümüşpala Mahallesi'nde bulunan Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne saat 19.30 sıralarında kimyasal ilaçlama yaparken yüzleri kızaran ve zehirlenme belirtileri görülen 2 işçi getirildi. İşçiler acil serviste işlemleri yapılırken, serviste bulunan diğer bazı hastalarda da yüz ve göz kızarıklıkları görüldü.

18
Avcılar'da izole 'hasta' alarmı! Özel kıyafetler giydiler, acil servis kapatıldı - Sayfa 2

Bunun üzerine acil servis doktorlarına haber verildi. Acil serviste muayene için gelen hasta ve yakınları bunun üzerine kısa sürede tahliye edildi.

28
Avcılar'da izole 'hasta' alarmı! Özel kıyafetler giydiler, acil servis kapatıldı - Sayfa 3

İşçiler ve bunların yanında bulunup etkilenenler 'izole hasta' olarak karantina odasında müşahede altına alındı. Ayrıca hastaların daha gelişmiş hastanelere sevk edilmesi kararlaştırıldı.

38
Avcılar'da izole 'hasta' alarmı! Özel kıyafetler giydiler, acil servis kapatıldı - Sayfa 4

SAĞLIK GÖREVLİLERİ ÖZEL KORUYUCU KIYAFET GİYDİ

Görevliler acil serviste temizlik ve havalandırma çalışması yaparken, sevk edilen ambülanslarla kimyasal ilaçlardan zehirlenenler çeşitli hastanelere sevk edildi. Hastaların sevki için görevlendirilen ambülanslardaki sağlık görevlilerinin özel koruyucu kıyafet giydikleri görüldü.

48