Gündem
10 Ara 2010 13:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:52

AV MEVSİMİ'NİN EZGİ BAŞARAN'I HINCAL ULUÇ'U FENA TERSE YATIRDI!

Yavuz Tugrul'un senaryosunu yazıp yönettiği Av Mevsimi filmini yorumlayan Hıncal Uluç nasıl bir hataya düştü?

Yavuz Tugrul'un senaryosunu yazıp yönettiği Av Mevsimi filmi Cem Yılmaz'ın ve Şener Şen'in oyunculuğu ile gündeme oturdu.

Özellikle Cem Yılmaz'ın Hayde türküsünü seslendirdiği sahne ile belleklere kazınan film ile ilgili ilginç bir ayrıntı bugün Hıncal Uluç'un köşesinde ortaya çıktı.

Uluç, Sabah gazetesindeki köşesinde filmde dış seslendirmeyi yapan ismin ünlü bir kadın gazeteci olduğunu açıkladı. Filmden sözederken çok büyük de bir yanlış yapan ve filmin ismini Aşk Mevsimi diye yazan Uluç, o gazetecinin kim olduğunu şöyle yazdı:

"Aşk Mevsimi'ni yazarken, bir başarıyı atlamışım. Filmde bir de görünmez oyuncu var. Sadece kesilmiş kolunu gördüğümüz kurban Pamuk'un film boyu devam eden iç sesi..

Yazılarını bayılarak okuduğum bir başka genç meslekdaşım Ezgi Başaran seslendirmiş, ölü Pamuk'u ve yaşatmış!."

EZGİ BAŞARAN, O EZGİ BAŞARAN MI?

Peki Av Mevsimi filminde kurban genç kızı seslendiren Ezgi Başaran, Radikal gazetesinin yazarı mıydı?

Gerçekte filmde seslendirmeyi yapan Ezgi Başaran gazeteci değil, aynı isimde bir seslendirme sanatçısıydı. Radikal yazarı Başaran dün gazetesindeki köşesinde Av Mevsimi filmini anlattığı yazısında şöyle demişti:

'Av Mevsimi Sayesinde (...) aynı ad ve soyadı taşıdığım çok yetenekli bir seslendirme sanatçısının varlığını öğrenmiş bulunmaktayım...'

Muhtemelen Hıncal Uluç "yazılarını bayılarak okuduğum" dediği Ezgi Başaran'ın o yazısını okumamıştı.