Eğitim
04 Şub 2022 21:59 Son Güncelleme: 04 Şub 2022 22:05

AUZEF öğrencilerinden bütünleme sınavları için imza kampanyası

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi telafi sınavlarının yüz yüze gerçekleştirileceğini açıkladı. Daha önce çevrim içi yapılan sınavların yüz yüzeye çevrilmesi üzerine öğrenciler Change.org'da imza kampanyası başlattı.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi‘nden (AUZEF) yapılan açıklamada 20 Ocak‘ta alınan senato kararının güncellendiğini ve söz konusu telafi sınavlarının 12-13 Şubat 2022 tarihleri arasında yüz yüze olarak gerçekleştirileceğini bilgisi paylaşıldı. Daha önce yapılan açıklama da sınavların çevrim içi olarak düzenlenmesi kararı alınmıştı.

 Bu karar AUZEF‘li öğrencilerin yoğun tepkisine neden oldu. Aralarında ünlü televizyoncu Armağan Çağlayan‘ın da olduğu çok sayıda öğrenci sosyal medyada tepkilerini dile getirdi.

 AUZEF’li öğrenciler 20 milyondan fazla kullanıcısıyla, Türkiye’de insanların hangi alanlarda değişim istediğini ortaya koyduğu sosyal değişim platformu Change.org’ta tepkilerini dile getiren imza kampanyası başlattı.

 “AUZEF online olan sınavı yüz yüze yaparak tüm öğrencileri mağdur etti. Tepkimizi göstermek adına bu kampanyayı başlattık. Eğitim çocuk oyuncağı olmamalı herkes sözünün arkasında durmalı.”

 AUZEF’li öğrenciler #auzefpismanliktir #auzefcevapver etiketi ile sosyal medyada kampanya başlattı…