Eğitim
04 Ağu 2022 08:30 Son Güncelleme: 04 Ağu 2022 08:30

AÜ Ziraat Fakültesi, 1975 yılından beri doğal ürünler üreterek halka sunuyor

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde öğrenciler ve akademisyenler tarafından 1975 yılından beri kendi tesislerinde üretilen doğal ürünlerini satış noktalarında vatandaşlarla buluşturuyor.

Üniversitenin Dışkapı Yerleşkesinde incelemelerde bulunan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, fakülte hocalarıyla çalışan personelle buluşarak üretim hakkında bilgi aldı. Burada açıklamada bulunan Rektör Ünüvar, Ziraat Fakültesi’nin Türkiye’de ilk kurulan ziraat fakültesi olduğunu ifade ederek “Ankara Ziraat, birçok fakültenin de kuruluşunda önemli rol oynayan bir kuruluştur. Fakülte olarak 176. yılımızı kutluyoruz. Burada içinde bulunduğumuz süt işleme tesisi, çiftliklerimiz, üretim tesislerimiz, meyve suyu tesislerimiz 1975’li yıllardan itibaren üniversitemiz bünyesinde üretim yapıyor” dedi.

Rektör Ünüvar, tesiste yumurta, süt, domates, kefir gibi 43 çeşit ürün üretildiğini piyasayla yarışan bir kuruluş olmadıklarını ve önceliklerinin öğrencilerin eğitimi olduğunu belirterek şu bilgileri verdi: “Türkiye’de ürünlerin üretilmesi ve halka sunulması noktasında öncülük yapıyoruz. Üniversitenin bildiğiniz gibi üç önemli fonksiyonu var: ‘Eğitim, araştırma ve topluma katkı.’ Tesislerimiz, öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini pratikte geliştirme ve bilgilerini hayata uygulama noktasında eğitim merkezi fonksiyonu da taşıyor. Vatandaşlarımız da satış noktalarından piyasa koşullarına göre daha lezzetli ve ucuz ürünlere kavuşmuş oluyorlar.”

Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Gökçe Eminoğlu da tesislerde üretilen ürünlerin organik, güvenilir ve onaylı olduğunu dile getirerek “Ürünlerimizde kesinlikle katkı ve koruyucu madde bulunmamaktadır. Satış mağazalarımıza ilginin yoğun olduğunu gözlemliyoruz. Bazen ürünlerimizi vatandaşlarımıza yetiştirmekte zorlanıyoruz çünkü belirli bir üretim kapasitemiz var. Üretim tesislerimiz, öğrencilerimizin eğitimlerini tatbik etmekte çok faydalı bir uygulama merkezi özelliğini barındırıyor” diye konuştu.

Vatandaşlar, fakültenin ürünlerine Ankara da bulunan yedi farklı satış mağazasından saat 08.00-17.00 arasında ulaşarak fakültenin internet sitesinden de online alışveriş yapabiliyor.