Eğitim
17 Ağu 2022 11:23 Son Güncelleme: 17 Ağu 2022 11:23

AÜ Tıp ve Veteriner Fakülteleri en yüksek puanla öğrenci alan üniversite oldu

Ankara Üniversitesi Tıp ve Veteriner Fakülteleri devlet üniversiteleri arasında en yüksek puanla öğrenci alan üniversite unvanını aldı.

2022 YKS puanlarının açıklanmasıyla birlikte Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, devlet üniversiteleri arasında en yüksek puanla öğrenci alırken Veteriner Fakültelisi hem İngilizce hem de Türkçe programlarında birincilik unvanını aldı. 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, iki fakülteyi başarılarından dolayı ifade ederek, “2022 YKS Sonuçlarına göre Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültemiz Türkiye’deki veteriner fakülteleri içinde en yüksek puan ile öğrenci alan veteriner fakültesi oldu. Fakültemizi bu başarısından dolayı kutluyorum. 2022 YKS Sonuçlarına göre Ankara Üniversitesi Tıp Fakültemiz Türkiye’deki Devlet Üniversiteleri Tıp Fakülteleri içinde en yüksek puan ile öğrenci alan Tıp Fakültesi oldu. Fakültemizi bu başarısından dolayı kutluyorum” görüşlerine yer verdi.