Polemik & Kulis
16 Mayıs 2013 19:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

ATV'NİN SATIŞINDA SONA DOĞRU! ÇALIK HOLDİNG'TEKİ GÖRÜŞMEYE KİMLER KATILDI?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Çalık Grubu'nda atv satışı nedeniyle hareketli günler yaşanıyor. Satış için ABD'den gelen heyet bugün Çalık Holding'te görüşmelerde bulundu.

Atv’nin Turner Grubu’na satışı için ABD’den gelen heyet bugün önce Atv Genel Müdürü Adem Gürses ile biraraya geldi. Heyet daha sonra Çalık Holding’te Çalık Holding Genel Müdürü Berat Albayrak ve Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Serhat Albayrak ile görüştü.Görüşmeye Başbakan Erdoğan’ın ABD ziyaretine eşlik etmesi nedeniyle Çalık Holding yönetim kurulu başkanı Ahmet Çalık katılmadı.

Görüşmelerde atv’nin satış sözleşmesi üzerinde kesin mutabakata varıldı.

Medyaradar’a ulaşan bilgilere göre satış rakamı 750 milyon dolar olarak belirlendi. Devir teslim için ise Haziran ya da Eylül ayı düşünülüyor.Bu fiyata atv’nin yanısıra atv avrupa ve çocuk kanalı Minika da dahil edilmiş durumda.

Üç televizyonun yüzde yüz haklarını talep eden Time Warner ödemeyi peşin yapacağını bildirdi.

ÇALIK 2008’DE ALDI

Aralık 2007’de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun satışa çıkardığı Sabah-ATV ihalesini 1, 1 milyar dolarla Çalık Grubu’nun şirketi olan Turkuvaz kazanmış ve devir Nisan 2008’de gerçekleşmişti.

Çalık Holding, Sabah-ATV satın alınmasının finansmanı için Nisan 2008’de 750 milyon dolar tutarında kredi almıştı. Turkuvaz’ın yüzde 25 hissesi Katar Yatırım İdaresi’nin (QIA) iştiraki olan Lusail International Media Company’e ait bulunuyor.

Doğru ve kesin bilgiler almak istiyorsanız Medyaradar’dan ayrılmayın...

MEDYARADAR/ÖZEL