Televizyon
12 Tem 2011 17:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:34

ATV'NİN POLİSİYE DİZİSİ KURŞUN BİLAL'DE BİR İLK YAŞANDI!

Atv'nin yeni polisiye dizisi 'Kurşun Bilal'de bir ilk yaşandı ve dizinin başrol oyuncusu Arda Kural, birinci bölümden sonra 'yüz körlüğü' hastalığıyla diziden gönderildi.

’Dabbe’, ’Semum’ ve ’Deccal’ adlı korku filmleriyle adından söz ettiren genç yönetmen Hasan Karacadağ, ilk dizisi ’Kurşun Bilal’i Atv’yle çekmeye başladı. Kurduğu J Plan Prodüksiyon şirketinin yapımcılığını üstlendiği dizinin yönetmenliğini ve de senaryo yazarlığını da yapan Karacadağ, başrol Kurşun Bilal rölü için uzun süredir ekranda olmayan Arda Kural’la anlaştı. Diğer rollerinde Leyla Göksun, Sefa Zengin ve Cem Kurtoğlu’nun oynadığı dizide bir süre sonra başrol oyuncusu Kural ile yönetmen Karacadağ arasında anlaşmazlık yaşandı.

Aynı zamanda genetik tıpçı

Disiplinsiz hareketler sergilediği ve rolü kendi istediği şekilde oynamakta ısrarcı olduğu öne sürülen Kural ile Karacadağ kavga etti. Karacadağ, Kural’la çalışamayacağına karar verdi ve birinci bölümün sonunda senaryoya ilginç bir bölüm ekleyerek aynı rol için Gökhan Mumcu’yla anlaştı. Sinemanın yanı sıra genetik tıp eğitimi de alan Karacadağ, Kurşun Bilal’e ’yüz körlüğü’nü ekledi. Senaryoya göre, ilk bölümde Kurşun Bilal’i canlandıran Arda Kural’ın gerçek olmadığı ortaya çıkacak. İkinci bölümden itibaren onun yerine geçen Gökhan Mumcu’nun, silahlı saldırıda başından vurulduktan sonra yaşadığı yüz körlüğü nedeniyle kendisini aynada Arda Kural gibi gördüğü anlaşılacak.

’Yüz körlüğü’ nedir?

Adını Yunanca prosopon (yüz) ve agnosia (kayıtsızlık) sözcüklerinden alan prosopagnosia yani yüz körlüğü insan yüzlerini tanıyamama, ayıramama durumu olarak adlandırılıyor. Çeşitli derecelerde etkili olan hastalık, ileri seviyelerinde kişinin kendi yüzünü tanımamasına kadar varabiliyor.

Milliyet