Gündem
04 Mar 2010 16:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

ATV VE SABAH'TAKİ GREVE ÖZGÜRLÜK GELDİ!..EN UZUN SOLUKLU GREV YENİDEN!

Sabah ve ATV'deki grev kaldığı yerden devam ediyor. 7.5 ay aradan sonra mahkeme kararıyla grev yeniden başladı...

Bugün Sabah-ATV binası önünde toplanan Türkiye Gazeteciler Sendikası üyeleri mahkeme kararıyla durdurulan eyleme yeniden start verdi.

Sabah ve ATV'deki eylem 13 Şubat 2009 tarihinde başlamıştı... 29 yıl aradan sonra medya tarihindeki en uzun soluklu grev olarak biliniyor... ATV ve Sabah grubundan sendikalı 10 çalışan da greve destek vermişti. Bu kişiler greve katılınca 4'üncü günde işten atılmışlardı.

Mahkemelik olan grev 16 Temmuz'da yeterli sayı olmadığı savı ile durdurulmuştu. Uzun soluklu yargı mücadelesinin ardından karar çıktı. Sabah ve ATV'deki greve özgürlük geldi. 1 Mart itibariyle de grev üzerindeki tedbir kaldırıldı.

İşte bugünkü gösteri grev üstündeki tedbirin kaldırılması üzerine düzenlendi. Medya mensuplarına Hava-İş, Deri-İş, TÜMTİS gibi çeşitli sendikalardan da destek geldi.

SLOGANLARLA İNLEDİ

Türkiye Gazeteciler Sendikası yoğun bir katılım ile Sabah ve ATV'deki grevin ikinci periyodunu başlattı. 7.5 ay aradan sonra Sabah grubunun önünden yine sloganlar yükseldi.

Gösteride konuşan Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan Saat İpekçi, "154 gün boyunca hakkımızda yapmadıkları kalmadı. İktidarın akrabalarına satılan işyerinde hukuksuzlukları gördük. Greve çıkan kişileri işten attılar. Grevdeki kişinin işten atılması suçtur" dedi...

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE GİDİYORLAR

Mahkeme kararıyla birlikte işten atılan 10 kişiden 9'unun işe iade kararı çıktı. Ancak Sabah grubu bu kişileri bu kez de tazminatlarını ödeyerek işten çıkarttı. Sendika şimdi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmeye hazırlanıyor...

Sabah ve ATV önündeki grev ise sürecek. Her gün bir kişi grev nöbeti tutacak. Kanun gereği birden fazla kişi bulunamıyor.