Televizyon
10 Oca 2011 09:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:57

ATV ANA HABER'İ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE! RTÜK 12 GÜN KAPATABİLİR!

RTÜK, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşinin ses kaydını yayınlayan ATV'ye ceza kararı aldı

RTÜK, emekli Orgeneral Şener Eruygur’un eşinin ses kaydını yayınlayan ATV’ye ceza kararı aldı. ATV’nin savunması yeterli görülmezse ana haber bülteni 12 güne kadar durdurulacak.

Gazeteport’un haberine göre; RTÜK, emekli Orgeneral Şener Eruygur’un eşinin ses kaydını yayınlayan ATV’ye ceza kararı aldı ve ‘’Yayın durdurmaya esas olarak’’ savunma istendi. Savunma yeterli görülmezse ATV ana haber programı, bir ile 12 gün arasında durdurulacak.

ATV, 11 Şubat 2009 tarihindeki ana haber bülteninde, Ergenekon davası sanıklarından emekli Orgeneral Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur ile GATA beyin cerrahi şefi Albay Nusret Demircan arasında geçen bir ses kaydını yayınladı. Bu yayın ’“Özel hayatın gizliliğine saygılı olunması” ilkesinin ihlali olarak görüldü.

RTÜK üyesi Vahap Darendeli, ceza öngörülen maddeye karşı çıktı ve bu yayının Türk Ceza Kanununun “Özel hayatın gizliliğini ihlal” başlıklı 134. maddesinde aykırı olduğunu ve hapis cezasını gerektirdiğini belirti. Darendeli, RTÜK yasasında yer alan ‘’Yayınlar, hukukun üstünlüğüne, Anayasanın genel ilkelerine, temel hak ve özgürlüklere, millî güvenliğe ve genel ahlâka uygun olarak kamu hizmeti anlayışı çerçevesinde yapılır’ maddesine aykırılıktan ceza verilmesini istedi.