Ekonomi
14 Ağu 2022 14:52 Son Güncelleme: 14 Ağu 2022 15:08

Atilla Yeşilada’dan kritik ‘Rus-Arap parası’ çıkışı! ‘Erdoğan’ı kurtarmaz…’

Ekonomist Atilla Yeşilada, "Kapsamlı bir istikrar paketi açılmadığı sürece Rusya ya da Suudi Arabistan'dan milyar dolarlar gelse bile ancak enflasyonu patlatmaya yarar. Rus-Arap parası Erdoğan'ı kurtarmaz" yorumunu yaptı.

İstanbul Analytics’ten ekonomist Atilla Yeşilada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir ‘finans satrancı’ oynandığını, hükümetin TL’nin değerini korumak için kullandığı başlıca uygulamalardan kur korumalı mevduatın (KKM) seçimlere doğru marttan itibaren çok hızlı çözüleceğini öngördü.

‘SEÇİM KAZANDIRMAZ’

Youtube’daki bir programda konuşan ekonomist Yeşilada, Rusya ve Körfez ülkelerinden Türkiye’ye belli bir kaynak aktarılacağına dair haberleri de değerlendirdi.

Yeşilada şunları kaydetti: “Diyelim ki Rusya’dan 50 milyar dolar geldi. Bu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seçim kazandırır mı? Kazandırmaz. Tek oy bile getirmez. Yüzde 80 enflasyon üretiyoruz; para geldi, harcamaları iki misline çıkardın, ne olur enflasyon? Yüzde 160’a çıkar. Türkiye’de harcamalar cari açığa sıçradığı için (Rusya Devlet Başkanı) Putin’in verdiği paranın büyük bölümü cari açığı finanse etmeye gider. Ayrıca gelecek paranın büyük bölümü iktidara yakın isimlere gider.”

Bundan sonra TL’nin değer kazanmasının AK Parti’ye oy kazandırmayacağını düşünen Yeşilada, “Türkiye’de halkın derdi işsizlik, yoksulluk. Bunları TL değer kazansa da çözemiyorsun. TL’nin değer kazanması da bundan sonra harcamalar tarafından enflasyonu körükleyecek bir etki yapacaktır” dedi.