Gündem
29 Kas 2012 14:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:26

ATİLLA SERTEL: SANSÜRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUZ!

Tunceli Ovacık'ta güvenlik güçlerince düzenlenen operasyona ilişkin görüntülerin sadece Anadolu Ajansı'na servis edilmesine TGF'den tepki geldi.

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde 16 Kasım 2012 tarihinde güvenlik güçleri tarafından MKP/HKO militanlarına yönelik olarak düzenlenen operasyona ilişkin görüntüler, 28 Kasım 2012 tarihinde ilde temsilci bulunduran diğer medya kuruluşları görmezden gelinerek sadece Anadolu Ajansına servis edildi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, “Söz konusu görüntülerin yalnızca devletin ajansına servis edilmesi habere sansür uygulanması, olayın tek taraflı olarak devletin gözüyle yansıtılmak istenmesidir” dedi.

Genel Başkan Atilla Sertel, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde yasadışı MKP/HKO örgüt mensuplarının güvenlik güçleri tarafından yakalanma anlarına ilişkin görüntülerin sadece Anadolu Ajansına servis edilmesini kınıyoruz. Bazı özel istisnalar dışında bu zamana kadar Emniyet güçlerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin veya Valiliklerin böyle bir uygulama içine girdiği görülmemiştir. Her kişiye ve her kuruma eşit mesafede durması gereken kurumların ayrımcılık yapması halkın haber alma hakkına ve demokrasinin gereklerine yapılan müdahaledir. Bunun adı sansürdür. Bunun adı tekelciliktir. Asıl amaç; haberlerin tek taraflı olarak devletin gözüyle yansıtılmak istenmesidir. Bu durum asla kabul edilemez. Bundan sonraki süreçte bu tür uygulamaların bir daha yaşanmamasını diliyor, devam etmesi halinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak Tunceli’ye giderek yetkililerle bizzat görüşeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunuyoruz.”

TUNCELİ GAZETECİLER CEMİYETİ DE KINADI

Öte yandan konuyla ilgili olarak Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na bağlı Tunceli Gazeteciler Cemiyeti yönetimi tarafından da yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Derneğimiz, başta Tunceli Valiliği ve Jandarma Komutanlığı olmak üzere kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ilkesini de gözeterek kamu kurum ve kuruluşlarının tüm medya gruplarına eşit mesafede durması gerekliliğine inanmaktadır. Tunceli’de, Anadolu Ajansı dışındaki diğer ajans ve medya kuruluşlarına yönelik olarak uygulanan sansürün nedeninin bir an önce valilik tarafından açıklanmasını bekliyor ve basını yönelik bu uygulamaları Tunceli Gazeteciler Cemiyeti olarak şiddetle kınıyoruz” denildi.