Gündem
10 Ara 2013 00:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Atilla Sertel: Balbay sevincimiz yarım ve buruk!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Balbay’ın tahliye edilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, 4 yıl 277 gündür tutuklu olan CHP İzmir Milletvekili gazeteci-yazar Mustafa Balbay’ın tahliye edilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.
İşte TGF ve İGC Başkanı Atilla Sertel'in açıklaması:

Sevincimizin sürmesini istiyoruz

Anayasa Mahkemesi’nin geçen hafta aldığı tarihi kararın ardından İstanbul 13’ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Ergenekon Davası’nda 4 yıl 277 gündür tutuklu bulunan meslektaşımız, arkadaşımız, onurumuz Cemiyetimizin üyesi Mustafa Balbay’ın tahliyesine karar verilmesine çok sevindik.
Arkadaşımızın tahliyesini sevinç çığlıkları ve göz yaşları ile karşılarken, özgür kalmasından mutlu olurken, sorunlarımızın çözülmediğinin de bilincindeyiz. Yaklaşık 5 yıldır ayrı kaldığı ailesiyle, sevenleriyle, okurlarıyla buluşan arkadaşımızın tahliyesi ile yaşadığımız sevinç diğer arkadaşlarımızın tutukluluğunu ve yaşadıkları esaret yaşamını bizlere unutturmaz.  Yarım ve buruk bir sevinç yaşıyoruz. Burukluğumuz halen cezaevlerinde uzun yıllardır tutuklu bulunan meslektaşlarımız içindir.
İlk günden bu yana dile getirdiğimiz gibi tutukluluk süresi uzadıkça hak ihlalleri artmakta, insanların özgürlüklerinden alınan süre kadar sağlık durumları da tehdit altına girmektedir. Bu karar başta diğer tutuklu gazeteciler olmak üzere, uzun yıllardır esaret altında tutulan diğer tutuklular için de örnek teşkil etmelidir.
Dileğimiz gazeteci tüm arkadaşlarımızın özgür yargılanmasıdır. Dileğimiz uzun tutukluluk sürelerinin infaza dönüşmeden son bulmasıdır.  İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin saygın üyelerinden meslektaşımız Mustafa Balbay’a “hoş geldin”, ailesine, sevenlerine “gözünüz aydın” diyor, kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Atilla SERTEL
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı