Gündem
31 Tem 2013 14:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:19

ATİLLA DORSAY'IN YENİ KİTABI ÇIKIYOR; QUO VADİS İSTANBUL? (MEDYARADAR- ÖZEL)

Atilla Dorsay'ın Sabah gazetesinden ayrıldıktan sonra kamuoyuna açıkladığı kitap projelerinden ilki çıkıyor..

Atilla Dorsay’ın Sabah gazetesinden ayrıldıktan sonra kamuoyuna açıkladığı kitap projelerinden ilki olan Quo Vadis İstanbul? Remzi Kitabevi yayını olarak 2 Ağustos’ta çıkıyor. 

“Bu kitap Gezi Parkı mucizesini yaratan kadın-erkek, genç-yaşlı, ünlü-ünsüz tüm o harika insanlara adanmıştır” diyen Dorsay’ın kitabı, 20 yıldır İstanbul üzerine yazdığı yazılardan geniş bir seçmeyle başlıyor. Sonra “İstanbul-Bugün” bölümünde, günümüzde bu kentin tüm önemli sorunları madde madde ele alınarak, uzmanlardan ve basından alıntılarla desteklenerek işleniyor.
  
Dorsay daha sonra Bir Tayyip Erdoğan Portresi Denemesi ve Gezi Parkı’ndan Kalan: Üç-Beş Ağaç, İki Çapulcu ve İşte Demokrasi bölümlerini sunuyor. Kentin ölümsüz değerlerini nostaljik bir bakışla sunan bir bölümden sonra, kitap yazarın ‘önümüzdeki seçimlerin önemi’ni vurgulayan bir Sonsöz’üyle bitiyor.
  
Yazarın ‘şimdiye dek en politik kitabım’ dediği yapıttakki ilginç bölümlerden biri: “Sanırım artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ne olursa olsun, Gezi Parkı hep yeşil kalacak. Ağaçlar da, insanlar da özgürce nefes alacak. Bu park artık ülkemiz için zamanı çoktan gelmiş bir tür Hyde Park, bir özgürlük, hoşgörü ve demokrasi parkı olacak. Üstelik bu nitelikleri taşıyan dünya çapında bir alan olarak....Ve ülkemiz her zorluğu aşıp mutlu ve özgür yarınlara koşacak. Eninde sonunda…”

MEDYARADAR- ÖZEL