Gündem
25 Haz 2013 18:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

ATİLLA DORSAY SABAH'I TOPA TUTTU! RASİM OZAN'I GÖRÜNCE SABAH OKUMAYI DA BIRAKTIM!

Emek Sineması nedeniyle Sabah'tan ayrılan ünlü sinema yazarı eski gazetesine sert eleştiriler yöneltti.

İstiklal Caddesindeki Emek Sinemasının yıkılması kararını eleştiren ünlü sinema yazarı Atilla Dorsay,"sesimizi duyuramayacaksak yandaş medyada yazmanın bir anlamı yok" diyerek Sabah gazetesinden ayrılmıştı.

Gezi Parkı sürecinin öncesinde yaşanan bu istifanın ardından, şimdi de  Sabah gazetesini okumayı da bıraktığını açıklayan Dorsay, Gerçek Gündem sitesinden Sayım Çınar'a konuştu.
 İşte Dorsay'ın 12 yıl boyunca yazdığı Sabah'ı okumayı bırakma nedeni:

SABAH GAZETESİ İKTİDARIN MAŞASI OLDU

Sayın Dorsay, bu yıl sürpriz kararlar aldınız. Ses getirdiniz, tüm eylem boyunca duruşunuzla. Emek Sineması ile başlayan ve gittikçe yükselen bir tepkiniz var. Emek yoksa ben de yokum dediniz. Ardından Gezi Parkı oldu. Sabah gazetesinden ayrıldınız.
 
Zamanlamam doğruydu. Olaylar Emek'in yıkımı ile başladı, Gezi Parkı ile doruğa çıktı. Ben uzun zaman önce Emek, Taksim Parkı ve Çamlıca camii konularında ne kadar hasas olduğumu ve bu konularda taviz vermeyeceğimi çok açık ifade etmiştim. Taviz vermeyip ne yapacağım, herhangi bir gücüm yok ki... Ama en doğru şey, öncelikle Sabah'tan ayrılmaktı. Ben bu gazeteye girdiğimde durum böyle değildi, şimdiyse iktidarın maşası olup çıktı. Gerçi ben özgürce yazıyordum, ama pek yakında artık yazamayacağımı da hissediyordum. 12 yıldır o gazetedeydim, çok değişti.
 
''RASİM OZAN'I GÖRÜNCE GAZETEYİ ALMAYI DA BIRAKTIM''
 
En son o manşetleri, hele tahammül edemediğim Rasim Ozan Kütahyalı'nın da köşe yazmaya başladığını görünce, almayı da bıraktım. Ayrılmam, hayatımdaki önemli kararlardan biriydi. Hiçbir ciddi yayın organından teklif almadım, bir anlamda ortada kaldım. Ama pişman değilim, hayatımın en huzurlu ve mutlu günlerini yaşıyorum. Bu büyük fırtına içinde laik, aydınlık, çağdaş yana geçmem çok önemliydi, 50 yıllık kariyerimi kurtardı. Çok mutluyum verdiğim karardan...