Medya
24 Mayıs 2021 15:11 Son Güncelleme: 24 Mayıs 2021 16:44

Atilla Dorsay, Peker'in "oyunculuğunu" mercek altına aldı!

Sedat Peker'in Youtube'da yayınladığı videolar popüler dizi ve film inceleme sitesi IMDB'de yer alınca, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay suç örgütü liderinin oyunculuk performansını mercek altına aldı....

Birleşik Arap Emirlikleri'nde firari olarak bulunan Sedat Peker’in yayınladığı videoların saygın sinema platformu IMDB’de listelenmesinin yankıları sürüyor.

Peker’in çekip Youtube üzerinden yayınladığı videolar IMDB’de "Bir mafya liderinin itirafları" adıyla yer buldu. Hatta videolar 13 binden fazla yüksek puanlı oy alarak listede birinci sıraya kadar yükseldi. Ancak bu "operasyonla" ilgili bazı detaylara gazeteci Cüneyt Özdemir dikkat çekti.

IMDB'YE FETÖ OPERASYONU
Özdemir, videolarla ilgili künyeye göz atıldığında kendisine ve Nevşin Mengü'ye "soft reporter / denge gözeten muhabir" tanımı yapıldığını, FETÖ firarisi Cevheri Güven'in ise "agresif gazeteci" yakıştırılmasında bulunulduğunu belirtti.

Cüneyt Özdemir bu durumun, videoların IMDB'de listelenmesinin bir FETÖ operasyonu olduğu yönünde güçlü bir kanıt olduğunu belirtti.

SİNEMA ELEŞTİRMENLERİNE İNCELEME KONUSU OLDU
Diğer yandan, T24 yazarı, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay da bu gelişme karşısında yaşadığı şaşkınlığı gizleyemedi. T24'teki köşesinde "Sedat Peker: Yönetmen, senarist... Ama en başta oyuncu!.." başlığını taşıyan bir yazı kaleme alan Dorsay, Peker'in "oyunculuk" performansını analiz etti.

Dorsay Sedat Peker'in o videoları hakkında şu değerledirmelerde bulundu;

"Bakar ve okurken, neredeyse gözlerimizi ovuşturma durumunda kaldık!.. Tüm bunlar gerçek olabilir miydi? İlk günlerde (yani birkaç gün önce) TT'de (trent-topic) üçüncü sıraya yükselmiş bir video yayını. Altında bir parmağını havaya kaldırmış matrak suratlı bir adam. Sedat Peker (1971-) diye başlayan bir kısa biyografi. Ve tanımlama olarak yönetmen ve senarist diye yazıyor. Ki bence görünüşü ve yaptıklarıyla 'aktör' sıfatı çok daha iyi yakışırdı!.."

Videoların IMDB listesine girmesine Cüneyt Özdemir gibi kuşkuyla bakan Dorsay, "Bugün baktım, biraz daha alt sıralara inmiş. O ilk günkü TT heyecanı yok!.. Ama orada... Girmesi elbette belli bir çaba isteyen bu dev sinema kaynağında bir sanatçımız daha oldu. Ne mutlu bize!.." ifadelerini kullandı.