Polemik & Kulis
08 Nis 2013 13:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

ATİLLA DORSAY AYRILDI SABAH KARIŞTI! SERHAT ALBAYRAK ERDAL ŞAFAK'A NEDEN KIZDI?

Usta sinema yazarı Atilla Dorsay'ın bugün gazetede son yazısı yayınlandı. Peki Dorsay'ın istifasından sonra neler yaşandı?

Emek Sinemasının yıkım kararından dönüş olmayacağı dün polisin eylemcilere sert müdahelesiyle netleşti. Daha önce köşesinde "ilk kazma vurulduğu gün gazeteden ayrılırım, eğer bunu da engelleyemeyeceksek yandaş gazetede yazıyor olmanın ne anlamı var" diye yazan sinema yazarı Atilla Dorsay, daha önce yaptığı açıklama dahilinde gazeteye istifasını verdi.

ERDAL ŞAFAK İSTİFAYI KABUL ETTİ

Sabah Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, istifayı kabul etti. Ancak durum Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Albayrak’a gidince durum değişti. Albayrak bu istifaya itiraz etti. Şafak’a da "istifayı kabul ettiği" için tepki gösterdi. Ve kendisi bizzat Dorsay’ı aradı. Ancak usta sinema yazarı kararında ısrarcıydı.
 
SABAH’TA SON YAZISI YAYINLANDI
 
Türk sinemasının usta kalemi Atilla Dorsay, köşesinden veda yazısını yayınladı ve gazeteden ayrıldı. Dorsay "İlk kazmanın vurulduğu gün Sabah gazetesindeki köşemi bitireceğim. Bunun sözünü verdim. Sözümü tutacağım." demişti.