Ateşkese uyacaklar mı? Hizbullah'tan Hamas ve İsrail arasındaki anlaşmayla ilgili ilk sözler

Hamas ve İsrail'in uzlaşmaya vardığı 4 günlük geçici ateşkes ve karşılıklı rehine takasını içeren anlaşmaya Hizbullah'tan ilk yorum geldi. Ateşkes anlaşmasını saygıyla karşıladıklarını belirten Hizbullah kaynakları, "Ateşkesin bir parçası değiliz ama İsrail ateşkese uyarsa biz de Hizbullah olarak ateşkese bağlı kalacağız" diye konuştu.

Ateşkese uyacaklar mı? Hizbullah'tan Hamas ve İsrail arasındaki anlaşmayla ilgili ilk sözler - Sayfa 1

İsrail ve Hamas arasında 4 günlük geçici ateşkesi de içeren rehine takası anlaşmasına ilişkin Hizbullah'tan ilk açıklama geldi. El Cezire'ye konuşan Hizbullah kaynakları, anlaşmaya saygı duyacaklarını belirterek, "Ateşkesin bir parçası değiliz ama İsrail ateşkese uyarsa biz de Hizbullah olarak ateşkese bağlı kalacağız" ifadelerini kullandı.

17
Ateşkese uyacaklar mı? Hizbullah'tan Hamas ve İsrail arasındaki anlaşmayla ilgili ilk sözler - Sayfa 2

HAMAS VE İSRAİL REHİNE TAKASINDA ANLAŞTI

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail, 47 gündür Gazze'ye insanlık dışı saldırılarını sürdürüyor. Bir süredir pürüzlerin giderilmeye çalışıldığı geçici ateşkes ve rehine takası konusunda İsrail ve Hamas arasında anlaşmaya varıldı.

27
Ateşkese uyacaklar mı? Hizbullah'tan Hamas ve İsrail arasındaki anlaşmayla ilgili ilk sözler - Sayfa 3

"İSRAİL ATEŞKESE UYARSA, BİZ DE BAĞLI KALACAĞIZ"

4 günlük ateşkesi de içeren anlaşmayla ilgili Hizbullah'tan ilk açıklama geldi. El Cezire'ye konuşan Hizbullah kaynakları, anlaşmaya saygı duyacaklarını belirterek, "Ateşkesin bir parçası değiliz ama İsrail ateşkese uyarsa biz de Hizbullah olarak ateşkese bağlı kalacağız" dedi.

37
Ateşkese uyacaklar mı? Hizbullah'tan Hamas ve İsrail arasındaki anlaşmayla ilgili ilk sözler - Sayfa 4

İSRAİL: GAZZE'DEKİ İLK REHİNELER YARIN SABAH SERBEST BIRAKILACAK

İsrail ile Hamas 4 günlük geçici ateşkes ve esir takası üzerinde anlaşmaya vardı. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, ordu radyosuna yaptığı açıklamada, İsrail'in anlaşma kapsamında Gazze Şeridi'nden ilk rehinelerin yarın serbest bırakılmasının beklendiğini ifade etti. Bakan Cohen, ilk etapta kaç kişinin serbest bırakılacağına dair detay vermedi.

47