Gündem
26 Kas 2012 17:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:25

ATEŞ İLYAS BAŞSOY'DAN BİRGÜN İLANI AÇIKLAMASI

Birgün Gazetesi'ndeki ilan,akıllara gazetede yazan, reklamcı Ateş İlyas Başsoy'u getirdi.Başsoy MediaCat'e konuştu.

Bugün Birgün Gazetesi’nin ilk sayfasında, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın gözleri üzerine çekilen bantta gazetenin yeni transfer ettiği gazeteciler Ece Temelkuran, Banu Güven, Ertuğrul Mavioğlu, Yıldırım Türker, Nuray Mert ve Ahmet Şık’ın soyadlarının yazılı olduğu ilan, akıllara Birgün Gazetesi yazarı ve reklamcı Ateş İlyas Başsoy’u getirdi.
 
MediaCat, Fayda Ajans Başkanı olan ve Reklam Yaratıcıları Derneği’nin de başkanlığını yürüten Başsoy’a ulaştı.
 
MediaCat’in “Gazetedeki ilan size mi ait?” sorusuna, “Bu zaten yalnızca Birgün Gazetesi’nde yayımlanan bir ilandır; ilan bize ait değildir, diyemem.  Ancak ben bu tartışmanın dışındayım, muhatabı ben değilim. Ben bu gazetede yazı yazıyorum ve reklamcılık yapıyorum.” yanıtını verdi.
 
Başsoy, “İlanda ismi geçen gazetecilerden izin alınıp alınmadığıyla ilgili bilginiz var mı?” sorumuza ise, “İzin alınmadan yayımlanmışsa yanlış yapılmıştır. En azından ilanın ismi geçen gazetecilere gösterilmesi, onların haberdar edilmesi gerekir.” diye cevap verdi.
 
İlan krizinin yaşandığı Birgün Gazetesi’nde ise konuyla ilgili toplantı yapılıyor. Gazetede çalışan bir görevli, ilanın Ateş İlyas Başsoy’a ait olup olmadığıyla ilgili sorumuzu “Toplantının ardından açıklama yapılacak.” diye konuştu.