Gündem
10 Kas 2022 10:06 Son Güncelleme: 10 Kas 2022 10:22

Atatürk'ü anlatırken gözyaşlarına hakim olamamıştı! O anlar yeniden gündem oldu…

Atatürk'ten bahsederken gözyaşlarına hakim olamayan Öğretim Üyesi Dr. Orhan Çekiç'in röportaj sırasındaki görüntüleri, sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yarın 84. Ölüm yıldönümü. Üzerinden yıllar geçse de Dolmabahçe Sarayı ve Anıtkabir her  yıl büyük bir ziyaretçi akınıyla dolup taşıyor.

Bununla birlikte CNN Türk Muhabiri Fulya Öztürk’ün, Gedik Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve Devrim Tarihi Bölümü’nden Öğretim Üyesi Dr. Orhan Çekiç ile yaptığı Atatürk röportajı sosyal medyada yeniden gündem oldu. Çekiç, röportajda Atatürk’ün hasta olduğu zamanı anlatırken gözyaşlarına boğulmuştu. O anlar yeniden gündeme geldi.

Dr. Orhan Çekiç, Mustafa Kemal Atatürk’e dair anlattığı anlardan bir kısmı şöyle:

"4 kişi kanepeyi omuzladılar, ortasına oturamadı çünkü 42 kiloya düşmüştü, kemik yığınıydı, kemikleri batıyodu, canı yanıyodu, uzattılar.

Savanora ortasında bi döndüler. Savanora'dan bir motora geçmeleri lazım, çünkü Savanora Dolmabahçe'ye yanaşamıyor, deniz sığ, o yüzden bir motorla taşımaları lazım, sorun da oydu zaten.

Önde doktorlar, yanında Hasan Rıza Soyalp genel sekreteri, Salih Bozok bi tarafında, Kılıç Ali bir tarafında, özenle indirmeye çalışıyorlar ama canı çok yanıyordu.

Hafiften hıçkırıklar başladı ve hıçkırıklar doktorlardan başladı. Bu esnada kendisinin donanmaya kattığı 2 denizaltı Saldıray ve Yıldıray Savanoranın altındaydılar.

Bütün Dolmabahçe'nin ışıkları söndürülmüştü, zifiri karanlıkta girecekti, çünkü o halde mehmetçiğe görünmek istemiyordu. Bunun için ışıkları söndürmek adına birinin atılması gerekiyordu, Hasan Rıza Soyalp ışıkları söndürdü, mehmetçik bahaneyle uzaklaştırıldı.

Fakat o 2 denizaltının bütün mürettebatı güverteye çıkmışlar esas duruştaydılar, onları gördü elini kaldırdı "Allahaısmarladık." dedi. Öyle bir 'Sağol' patladı ki; Keşke sağ olabilseydi. Dolayısıyla kendi subaylarına son bakışıdır bu."