Magazin
19 Ara 2019 12:15 Son Güncelleme: 19 Ara 2019 12:49

Atatürksüz hutbeyi eleştirmişti! Ünlü sanatçıya hapis istemiyle dava!

Güleryüz, 30 Ağustos'ta, Diyanet'in Cuma hutbesinde Atatürk’e yer vermemesini eleştirmişti.

30 Ağustos Zafer Bayramı konserinde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma hutbesinde Atatürk’e yer vermemesini eleştiren müzisyen Erhan Güleryüz hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
İğneadada verdiği konser sırasında Diyanet İşleri Başkanlığı'na seslenen Güleryüz, “Siz kimsiniz Mustafa Kemal’in adını söylemekten çekiniyorsunuz. Bugün Cuma. Cuma hutbesinde Atatürk’ün adı geçmiyor. Ben bundan zaten utanmıyorum çünkü bunların zaten dedeleri savaştan kaçmış. ben din taciriyim diyen palavracılar. Hangimiz dindar sen mi, ben mi” demişti.
Tarafsız Haber Ajansı'nın haberine göre konser sonrası gözaltına alınan Erhan Güleryüz bir dini düşünceyi, dindar vatandaşlarımızı kastetmediğini, sözlerinin Kurtuluş Savaşı döneminde sarığın, cübbenin arkasına sığınarak milli mücadelenin akamete uğratılması için çabalayanlara yönelik olduğunu söylemişti.

Erhan Güleryüz'e “halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçlaması yöneltildi. Savcı, Güleryüz’ün altı aydan bir yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve belli haklardan yoksun bırakılmasını istedi.