Gündem
20 Haz 2017 12:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:55

Atatürk'e hakarette flaş gelişme! 43 gündür aranan isim tutuklandı!

Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım'a küfür eden Nur Cemaati'nin hocalarından Hasan Akar, 43 gündür yakalanamamıştı.

"Atatürk'e hakaret" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından hakkında yakalama kararı olan Hasan Akar, 43 gün sonra Bakırköy  Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Akar savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

FİRARİ DURUMDAYDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 9 gün süren soruşturma sonunda hazırladığı iddianamede Akar’ın soruşturmaya konu videoda Atatürk, annesi ve babası hakkında hiçbir tarihi belgeye, gerçekliğe, delile dayanmayan, açık küfür içerecek şekilde Atatürk'ün hatırasına alenen hakarette bulunduğu anlatılmıştı.

Akar’ın "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından toplam 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

NE DEMİŞTİ?
Hasan Akar, Mustafa Kemal Atatürk hakkında "1938'de geberen p.ç" ve annesi Zübeyde Hanım için "Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor" gibi skandal ifadeler kullanmıştı. "Merak etmeyin, 98'de faturasını ödedim" diyen  Akar, Atatürk'ün "Ali Rıza efendi değil, 'Abdüş' denen bir adamın" oğlu olduğunu söylemişti.