Gündem
03 Eyl 2020 10:15 Son Güncelleme: 03 Eyl 2020 10:18

Atatürk'e hakaret sosyal medyayı ayağa kaldırdı!

Sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaret ve iftiralar içeren bir video yayınlandı. 'Oezge81' kullanıcı adıyla Atatürk hakkında skandal ifadeler kullanan kişinin tutuklanması için kampanya başlatıldı.

Tiktok isimli video platformundan ‘oezge81’ kullanıcı isimli bir kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ve iftira içeren bir video yayınladı.

VATANDAŞLAR SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Sözcü'de yer alan habere göre; İsminin Özge olduğu belirtilen ve Almanya’da yaşadığı iddia edilen kişiye, vatandaşlar sert tepki gösterdi. Videoyu çeken kişi hakkında tutuklansın kampanyası başlatıldı.

Video Twitter’da da birçok kullanıcı tarafından paylaşılarak, gerekli yasal işlemlerin başlatılması istendi.

İŞTE O SKANDAL SÖZLER!
Videodaki o skandal ifadeler şu şekilde:

 Atatürk’ün yaptıklarını size sayayım. Bir, Türkiye’de başörtüyü yasakladı. İki, bazı camileri it çölüne çevirdi, hepsini çevirmedi ki millet anlamasın.

 18 yaşının altında Kur’an okumayı yasakladı. Ezanı Türkçeye çevirdi. Osmanlıcayı yasakladı. Türkçeyi buldu ya da yazdı, ki millet Kur’anı anlamasın. Osmanlıca çünkü Arapçaya yakın bir dildi. Bunlar ve daha fazla şeyler, Müslümanlığa ve İslama karşı şeyler yaptı.

 Allah bu adamı o kadar lanetledi ki bu adam öldüğünde, toprağın içine gömüldüğünde ertesi gün toprağın üstünde bulundu. Toprak bile kabul etmedi bunu.

Gidin internete yazın, Atatürk’ün kabrine bakın, beton altında o adam. Toprak bile kabul etmiyor ama siz o adama tapıyorsunuz.