Televizyon
21 Kas 2012 12:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:24

ATATÜRK YAŞASAYDI AK PARTİLİ OLUR MUYDU?

Nihat Genç'e AK Partili vekilin sözleri soruldu.

Hükümete yönelik sert tutumları ile tanınan ulusalcı yazar Nihat Genç, Halk Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

SAÇMA SAPAN SÖZLER
'10 Soru 10 Cevap' programına konuk olan Nihat Genç, hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. AK Parti hükümetinin ülkeyi karış karış sattığını belirten Genç, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın Atatürk'le ilgili sözlerine de yanıt verdi. AK Partili Erdoğan'ın, "Atatürk yaşasaydı AK Parti'yi tercih ederdi" ifasini tırıvırı olarak niteleyen Genç: "Saçma sapan sözler. Memleket ot ithal eder hale gelmiş, bunlar hala Atatürk'le uğraşıyorlar. Atatürk'ün peşinden insanlar Anıtkabir'e gidiyor. Yok ona tanrı gibi tapıyorlar diyorlar. Bizim Allah'ımız başka bir şey. Atatürk yurttaşlığı inşaa etti. Bunlar büyük değerlerdir. Eşsiz değerlerdir. Bu değerler aşılabilseydi bugün Anıtkabir'e daha az insan giderdi" dedi.

BIRAKIN ATATÜRK'E ÇAMUR ATMAYI
Atatürk'ün bu topraklara fazla olduğunu belirten Nihat Genç şu ifadelere yer verdi: "Atatürk demek bu toprağa biraz lüksmüş. Atatürk'ten sonra o kadar iktidar geldi. Onun yaptıklarının 10'da 1'ini bile yapamadılar. Atatürk'e çamur atarak ne yapmak istiyorsunuz?"