Gündem
07 Tem 2014 14:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:24

"Atatürk" KPSS'ye giremedi!

Her yıl sorulan Atatürk İlke ve İnkılapları'na dair sorulara bu yılki sınavda yer verilmedi.

Radikal'in haberine göre, Ka­mu Per­so­nel Seç­me Sı­na­vı­’nın (KPSS) li­sans me­zun­la­rı için dü­zen­le­nen otu­rumu dün ya­pıl­dı. Yak­la­şık 2 mil­yon ki­şi­nin gir­di­ği sı­nav­ın tarih bölümünde her yıl yer alan Ata­türk il­ke ve in­kılap­la­rı­na da­ir so­ru­lar dünkü sı­nav­da yer almadı. Ata­tür­k’­e iliş­kin adaylara hiçbir so­ru yö­nel­til­me­zken sı­nav­da dikkat çeken bir diğer nokta da Fa­lih Rıf­kı Ata­y’­ın, Zey­tin­da­ğı isim­li ese­riy­le il­gi­li so­ru oldu.

ERDOĞAN'IN ÖNERİSİ SORU OLDU
Baş­ba­kan Tay­yip Er­do­ğan, ge­çen ay yap­tı­ğı grup top­lan­tı­sın­da “Or­ta­do­ğu­’yu an­la­tı­yo­r” di­ye­rek genç­le­re bu ki­ta­bı oku­ma­la­rı­nı tav­si­ye et­miş­ti. Er­do­ğan, ko­nuş­ma­sı sı­ra­sın­da önce ese­rin ya­za­rı­nı ka­rış­tı­rıp “Ya­kup Kad­ri Ka­ra­os­ma­noğ­lu­” de­miş an­cak da­ha son­ra ha­ta­sı­nı dü­zelt­miş­ti.

'ATATÜRK'SÜZ KPSS MECLİS GÜNDEMİNDE
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, her yıl sorulan Atatürk İlke ve İnkılapları'na dair sorulara bu yılki KPSS sınavında yer verilmediği iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Dibek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yazılı cevap vermesi için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Dibek, "Hafta sonu yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'nin cumartesi günü yapılan Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinde adaylara hiç Türkiye Cumhuriyet Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili soru yöneltilmemiştir. Her sene tarih bölümünde sorulan Atatürk İlke ve İnkılapları'na dair sorular da bu yıl sınavda yoktu" dedi.

Dibek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması için şu soruları sordu: "KPSS sınavlarında Atatürk ile ilgili neden hiç soru sorulmamıştır? Her sene Atatürk İlke ve İnkılapları ile ilgili sorulan soruların da bu sınavda yer almamasının gerekçesi nedir? Sınavda başarılı olanların devletin çeşitli kademelerinde görev alacağı göz önünde bulundurulduğunda, yeni memur olacak adayların Atatürk'ü, ilke ve devrimlerini bilmelerine gerek yok mudur?"