Politika
29 Mayıs 2022 21:24 Son Güncelleme: 29 Mayıs 2022 21:50

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi olması planlanan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin açılacağı tarihi duyurdu. Erdoğan, "Önümüzdeki yıl bu zamanlar bu Millet Bahçesi'ni hizmete açacağız." dedi.

Binlerce İstanbullu, hem İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümü kutlamaları hem de Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne ilk fidanları dikmek için bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da saat 16.00'dan itibaren başlayan etkinlikler kapsamında coşkulu kalabalığa hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Siz ne güzel insanlarsınız. Sizler İstanbul'un inşallah 2023'e giden bu yolda hazır olduğunuzu gösterdiniz. Aziz milletim, sayın MHP Genel Başkanı, BBP Genel Başkanı, sevgili İstanbullular, Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştaki kıymetli gençler. Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar, hepinizi en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum.

"2053 VİZYONUMUZA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK"

İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizden tüm vatandaşlarımıza selamlarımı gönderiyorum. Rabbime beni böyle şanlı milletin ferdi olarak dünyaya getirdiği için hamdediyorum. Bu fetih nesline hizmet etme şerefi bahşettiği için hamdediyorum, bizleri bugün burada şu güzel iklimde buluşturduğu için hamdediyorum.

Bugün İstanbul'un fethinin 569. yıldönümü. Cumhur İttifakı olarak biraradayız. Bu yıldönümünü temsilen 569 yeniçerimiz burada. Bu demektir ki, fethin 600. yıldönümüne adadığımız 2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık.

"FETİHLER ÇAĞLAR ÜSTÜ OLUR"

2053 vizyonumuzu temsilen 600 evladımız da burada. Bu sembollerin her biri geleceğe tutulmuş birer ışıktır. Evlatlarımız yarın kendi sorumluluk alanındaki başarıyla milletimizin iftihar vesilelerine dönüşeceklerdir. Burada vizyon olarak konuştuklarımız, yarın ülkemizin hakikatleri olarak önümüze çıkacaktır.

Fetihler çağlar üstü olur. Çağlar böyle açılır, böyle kapanır. Geceler vardır uykuyla geçer, sarhoş kusmuklarıyla lekelenir, geceler vardır, ihtiraslar çağıldar, yuvalar yıkılır, geceler vardır dirilişe gebedir, fecrolur şehri İstanbul fetholunur. Bir çağ kapanır, bir çağ açılır. Çağ açıp çağ kapatan ecdada rahmet olsun. Çağ kapatıp çağ açacak evlatlarımızın gazaları şimdiden mübarek olsun. Zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurundaki gençlerimizin gayretleri kutlu olsun.

İstanbul'un fethi büyük emeklerin, ustaca hazırlıkları, emsalsiz fedakarlıkların, sarsılmaz azmin, kararlılığın neticesinde gerçekleşmiştir. Esasen bizim tarihimizde kolay kazanılmış hiçbir zafer yoktur. İstanbul'un fethi Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olarak kalacağının tarihe kazılmış mührüdür. Fethin 569. yılı mübarek olsun. Fetihlerin anası bu fethin daha nice yılları, asırları şimdiden mübarek olsun. Fatih'ten Allah razı olsun. Fatih'in asırlardır izini takip eden torunlarından Allah razı olsun. Bugün de Fatih'in izinden gitmek için kendini yetiştiren evlatlarımızdan Allah razı olsun.