Gündem
05 Mar 2013 16:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

'ATATÜRK DEMOKRASİYE KARŞIYDI' DİYEN ŞAİR İSMET ÖZEL, ŞERİAT İSTEDİ!

Skytürk 360'ta yayınlanan Şimdi Söz Sizde programına katılan ünlü şair İsmet Özel, ilginç açıklamalarda bulundu.

Skytürk 360’ta yayınlanan Şimdi Söz Sizde programına katılan ünlü şair İsmet Özel, bütün toplumun namaz kılan bir hayata ayarlanması gerektiğini savundu. Programı sunan Hilmi Hacaloğlu’nun “Şeriat mı istiyorsunuz?” sorusu üzerine, “Evet, bütün hayatımız Allah’ın bize gösterdiği yolla bir mana kazanabilir” dedi. 

İstiklal Marşı Derneği Genel Başkanı şair İsmet Özel, Skyturk360 ekranlarında Hilmi Hacaloğlu ile Şimdi Söz Sizde’ye ikinci kez konuk oldu.  Aralık ayında katıldığı programda “benim için Türk olmakla Fransız olmak arasında fark yok” diyen Hilmi Hacaloğlu’nu ihanetle suçlayan ve “gözlem altında tutulmalısınız” diye eleştiren İsmet Özel, dün yine birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Namaz kılmayan Türk olamaz” sözlerine açıklık getiren İsmet Özel, “ bu sözlerimle bütün toplumun namaz kılan bir hayata ayarlanmasından bahsediyoruz” dedi. Özel’in bu ifadesi üzerine Hilmi Hacaloğlu, “şeriat mı istiyorsunuz” sorusunu yöneltince ünlü şair, “elbette, bütün hayatımız Allah’ın bize gösterdiği yolla bir mana kazanabilir. Kuran’ı devre dışı bırakıp Müslüman nasıl olunabilir? Kuran bir hidayet rehberidir. Veda hutbesinde Resulullah Kuran’ı ve sünneti miras bıraktı. Buna sahip çıkmalıyız” yanıtını verdi.

“Atatürk demokrasiye karşıydı”

Hacaloğlu bu sözlere “Anayasa’ya göre Türkiye laik sosyal bir hukuk devletidir” diye itiraz edince İsmet Özel, “1921 yılında Mustafa Kemal,  Meclis kürsüsünden biz demokratik değiliz, sosyalist değiliz dedi. Biz bize benzeriz dedi. 1950’den sonra biz demokrasi yaşayacaktık, 27 Mayıs olmasaydı kendimize ait bir demokrasimiz olacaktı” dedi.

“Türkiye’nin haritadan silinmesi için birileri zaman kazanmak istiyor”

Bugün Türklük kavramının tartışmaya açılmasını “Türkiye’nin haritadan silinmesi için birilerinin zaman kazanma” taktiği olarak değerlendiren İsmet Özel, yine çok tartışılacak bir iddia ortaya attı. İstiklal Marşı Derneği Başkanı ünlü şair, “Türkiye asla bölünmeyecek ama Türkiye’nin başına bir şey gelirse ilk kopan parça Batı’dan olur ve o parça Yunanistan’la birleşir” diye konuştu.

“İmralı, Napolyon’un adası gibi”

Türkiye’nin bir geleceği olup olmadığı meselesine bir cevap bulmak gerektiğini savuanan Özel,  “Türkiye eğer büyük hamle yapacak hazırlığa başlamadığı takdirde haritadan silinecek.  İmralı, mimralı bunlar saçma sapan şeyler. Yani şimdi Abdullah Öcalan’ı Türk kolluk güçleri mi yakaladı? Abdullah Öcalan, Adalet Bakanlığı’na bağlı çok işe yarayan, çok para getiren bir adayı işgal ederek yaşıyor bu ülkede. İmralı, Napolyon’un adası gibi birşey” dedi.

“Müslüm Gürses’e muhtaç olmuş haldeyiz”

Ulus kavramına itiraz eden ve aslolanın millet olduğunu vurgulayan İsmet Özel, Türklerin millet olarak ayakta durmasına imkan veren şeylerin bir bir elinden alındığını söyledi.

Özel, “Mesela Türk musikisi milletin elinden alındı. Artık Müslüm Gürses’e muhtaç olmuş haldeyiz, ancak arabeske Türk musikisi denemez. Sonra 1928’de yazımızı elimizden aldılar. Bizim dilimiz bir ilkel topluluğun dili haline geldi. Türk şiiri milli endişeyi üzerine aldığı için yaşayabildi. Açık söyleyeyim Türk şiiri yaşadığı için bugün Türk milletinden bahsedebiliyoruz” dedi.

“Hrant Dink öldürülmeyecekti”

İsmet Özel, Hrant Dink’in  aslında öldürülmeyeceğini, hazırlıkların  olayın bir suikast girişimi olarak kalması yönünde olduğunu şu sözlerle iddia etti:

“İnsanlar bir fırsat bekliyorlar. Türkiye’nin yeniden  kendi hükümranlıklarında bir ülke haline gelmesi için birileri hazırlık yapıyor. Güya Kürtlerle Ermeniler, Ağrı Dağı’nın Kürdistan da mı Ermenistan’da mı kalacağı konusunda Türkiye Cumhuriyeti ortadan kalktıktan sonra karar vermek için anlaşmışlar.  Hrant Dink öldürülmeyecekti. Sadece bir suikast olarak kalacaktı benim tahminime göre ama öldürüldü. Hazırlıklar tahmin ediyorum ki bu istikmetteydi.”