Gündem
21 Nis 2010 08:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:14

ATAOL BEHRAMOĞLU CUMHURİYET GAZETESİ'NDEN İSTİFA ETTİ Mİ?

Cumhuriyet gazetesinde yaşananlarla ilgili son açıklamalardan biri, istifa edeceği ileri sürülen yazarlarından Ataol Behramoğlu'ndan geldi.

Mustafa Balbay'ın Ankara temsilciliği görevinden alınması ve gazeteye yeni yazarların (Süheyl Batum, Kürşat Başar ve Tuna Kiremitçi) "transfer edilmesi" sonrasında, gelişmelerden rahatsız olan (ve bu arada bir yazısının sansürlendiği söylenen) Oktay Akbal ile Ataol Behramoğlu'nun Cumhuriyet'teki yazılarına son verdikleri iddia edilmişti.

Cumhuriyet gazetesi ise, Akbal ile Behramoğlu'nun istifa etmediklerini duyurmuştu. Ataol Behramoğlu, odatv'ye yaptığı açıklama ile iddiaları yanıtladı.

İşte Behramoğlu'nun açıklaması:

Ben, Ataol Behramoğlu, 15 yıllık Cumhuriyet yazarıyım. Cumhuriyet gazetesi yazarı olmaktan da bugüne kadar onur duydum ve duyuyorum. Gazetemden ayrılmayı düşünmüyorum.

Ancak, Mustafa Balbay’ın Ankara temsilciliğinden alınış biçimi beni üzdü ve rahatsız etti.
 
Yazılarıma ara verme nedenim, bu olaya verdiğim tepkiyi göstermektir. Olayların nasıl gelişeceğini şu anda bilemiyor ve kestiremiyorum.
 
Bundan sonraki kararımın alacağı biçimde, Balbay’ın tavırları belirleyici olacaktır. Olaylar yatışana kadar yazılarıma ara vermiş durumdayım. Gazeteyi gözden çıkaramayız. Ben sonuçta bu gazetenin kadrolu bir elemanı değilim. Telif üzerinden yazı yazan bir yazarım.
 
Yine buna ek olarak, yazılarıma ara verişimle ilgili olarak gazete yönetiminin nasıl bir tepki göstereceğini de bilemiyorum.
 
Ancak, bu konuda alınacak herhangi bir karara da saygı duyarım.
 
Olayı tam olarak anlayabilmiş durumda da değilim.
 
Yazacaklarım şimdilik bu kadar