Magazin
06 Şub 2012 10:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:18

ATA DEMİRER ÇALINTI İDDİALARINA İSYAN ETTİ!

Ata Demirer, “Berlin Kaplanı” filminin senaryosunu kendilerinden çaldığını iddia eden Ferdi Tayfur ve Yavuz Seçkin'e ne yanıt verdi?

Ata Demirer, “Berlin Kaplanı” filminin senaryosunu kendilerinden çaldığını iddia eden Ferdi Tayfur ve Yavuz Seçkin’e, “Zaten sinemada 20 tane öykü vardır” yanıtını verdi

Ata Demirer, birinci haftasında 1 milyon seyirciye yaklaşan son filmi “Berlin Kaplanı”nın kendi senaryolarından çalıntı olduğunu iddia eden Ferdi Tayfur ve Yavuz Seçkin’e yanıt verdi. 3 yıl önce Demirer’e okuması için “Lambalı Saz” isimli senaryosunu gönderdiğini anlatan Ferdi Tayfur, cuma günü “Berlin Kaplanı”nı izlediğini ve benzerlikleri görünce şoke olduğunu belirterek bu hafta yasal işlem başlatacağını açıklamıştı. Komedyen Yavuz Seçkin de Demirer’le bir yıl önce Nişantaşı’nda karşılaştıklarını ve kendisine bahsettiği “Das Borak” adlı senaryosunun bazı ana temalarını çalarak “Berlin Kaplanı”nı çektiğini öne sürmüştü. Seçkin, geçen aylarda önce Demirer’in yapımcı şirketi BKM Film’e noterden ihtarname gönderdiğini, yanıt alamayınca da dava açtığını ifade etti.

‘Ne yapalım şimdi?’
Cuma günü Beyaz Show’un çıkışında senaryonun tamamen kendisine ait olduğunu belirten Demirer, dün konuk olduğu Kanaltürk’teki “Pazar Eki” programında konuyu kendisi açtı ve şu savunmayı yaptı:
“Bursa’da geçen çocukluğumla ilgili bir hikâye ördüm. Sonradan mekânı Antalya olarak değiştirdim. Çünkü filmin ana karakteri Ayhan senaryoyu esir aldı. Bir akraba gelecekti. Bildiğin, benzerleri yüzlerce defa yapılmış, miras komedisi... Hani diyorlar ya, oradan buradan şuradan esinlenme falan diye... Bir senaryo yazdık, ihaleye dönüştü. Kooperatife dönüştük. Resmen kooperatife girdik. Zaten sinemada 20 tane öykü vardır ve her şey bu 20 öykü etrafında döner. Shakespeare’de zengin kız, fakir erkeği bulmuştur. Ne yapalım şimdi?”