Teknoloji
09 Ara 2020 12:20 Son Güncelleme: 09 Ara 2020 12:23

Asus RT-AX82U PING DÜŞÜREN UZAY MEKİĞİ GİBİ ROUTER!

Asus RT-AX82U tasarımıyla bir uzay mekiğini ya da gelecekten gelen bir ürünmüş gibi görünmesinin yanı sıra performansıyla da bunu başarıyor. Bu videomuzda RT-AX82U’nun detaylarını inceliyoruz.

Asus RT-AX82U çift bant destekli bir Wi-Fi 6 router modeli olarak bizlere sunuluyor. Oyuncu router’ı olduğu için asıl amacı ise oyunlarda en hızlı ve akıcı Wi-Fi bağlantısını sunmak. 5,4 Gbps’e kadar Wi-Fi bağlantı hızına ulaşabilen bu router, kesintisiz ve gecikmesiz mobil oyun deneyimi sunan Mobil Oyun Modu gibi gelişmiş teknolojileri de beraberinde getiriyor.

Tasarım detaylarına baktığımızda uzay mekiğini andıran Asus RT-AX82U, öndeki ızgara üzerinden Aura Sync ile kontrol edilebilen RGB aydınlatmalar ile gerçekten farklı ve agresif bir tasarım sunuyor. Üzerinde yer alan 4 portun biri oyun için öncelikli olarak atanmış. Aynı zamanda 1 adet WAN portu bir de USB bağlantısı bulunmakta. Bu sayede uzaktan torrent erişimi, dosya kontrolü gibi düzenlemeleri direkt olarak router üzerinden yapabiliyorsunuz.

Wi-Fi 6 ve Mobil Oyun Modu ile sorunsuz internet

Wi-Fi 6, yani 802.11ax desteği sunan cihaz bu bantta 5 GHz ile 4804 Mbps hıza, 2,4 GHz bandında da 574 Mbps hızına ulaşabiliyor. Özellikle daha stabil, gecikmesiz bir bağlantı için Wi-Fi 6 destekli cihazınız sorunsuz bir internet akışını Asus RT-AX82U ile sağlayabilir.

AiMesh sistemini de destekleyen bu model ile diğer Asus Mesh cihazlarınızdaki ağa bu ürünü katabilir, kablosuz ağ menzilinizi ciddi oranda geliştirebilirsiniz. Mobil Oyun Modu ile telefonunuza, tabletinize yükleyeceğiniz Asus Router uygulaması ile ağdaki önceliği cihazınıza sunarak PUBG Mobile, COD: Mobile gibi rekabetçi oyunlarda ping ve lag sorunlarını ortadan tamamen kaldırarak kesintisiz bir oyun deneyimi yaşamanız da mümkün.

Önceliğinizi ayarlayın

Adaptive QoS (Uyarlanabilir Hizmet Kalitesi) ise ağ trafiğindeki öncelikleri belirleyerek ağınızın akıcı bir şekilde çalışmasını amaçlıyor. Bu durumda arayüzden ya da Asus Router uygulaması üzerinden video yayını veya internette gezinti uygulamalarına ve oyunlara öncelik verebilirsiniz. Evinizin her yerinde düşük gecikmeli Wi-Fi sunmak isteyenler için bu router mükemmel bir tercih.

Güvenlik tarafında ise Trend Micro destekli Asus AiProtection özelliği de bu cihazda var. Asus RT-AX82U ile WPA3 şifreleme yapabilir, ebeveyn denetimleri, https önceliği, misafir ağı gibi seçenekleri de kolaylıkla yönetebilirsiniz.

Ürünün detaylarını videmuzda görebilirsiniz. İyi seyirler…