Gündem
26 Ara 2011 09:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:10

''AŞÜFTE''DEN SONRA ROJİN İÇİN PSİKOPAT DEDİ! MİROĞLU O GÜNÜ ANLATTI!

Orhan Miroğlu, bir toplantıda şarkıcı Rojin için "aşüfte kadın" diyen İbrahim Şahin'in özrünü ve o toplantıda neler yaşandığını anlattı.

Gazeteci ve Yazarlar Vakfı’nın toplantısında şarkıcı Rojin için "aşüfte kadın" diyen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ardından özür dilemek zorunda kalmıştı.

O sözlerin sarfedilmesine neden olan soruyu soran Taraf yazarı Orhan Miroğlu, o toplantıda neler yaşandığını bugün köşesinden anlattı.

Taraf gazetesinde "Rojin" başlığıyla yayımlanan bugünkü yazısında Miroğlu Şahin’in özrü dilerken zorlandığının altını çizdi.

"TOPLANTIYA DAVET EDİLDİM"

"Bir TRT yetkilisi davetli olmadığımı iddia etmiş, ama bu doğru değil. Davet edilmekle kalmadım, telefonla da aranıp toplantıya katılmam rica edildi. Ben o toplantıya TRT’nin değil, toplantıyı düzenleyen Yazarlar ve Gazeteciler Vakfı’nın daveti üzerine gittim.
Konu TRT’ydi. Konuşmacı da, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’di.

İbrahim Bey yeni kurulan TRT kanallarını uzun uzadıya anlattı. Epey bilgi ve deneyim aktardı. Yeni yayın dönemine ilişkin olarak düşünülen projelerden kısaca söz etti.

İbrahim Bey sorulara tek tek cevaplar verdi.

ŞAHİN KADIN TRT’CİLERİ GÖRMEDİ

Son soruya cevap verirken nasıl oldu anlayamadım, Kürt sanatçılarla kurum arasındaki ilişkileri anlatmaya başladı ve o arada da sözü Rojin’e getirdi. Etrafına bakınıp, "Burada kadın var mı" diye sordu önce. Salonda kadın dinleyici yoktu.

Ama TRT görevlisi kadınlar vardı. Bunlardan biri de İbrahim Bey’in arkasına düşen kapının sol tarafına oturmuştu. İbrahim Bey onu görmedi, keşke görseydi. Belki Rojin’e aşüfte demeyecek ve toplantı bu tatsızlık içinde bitmeyecekti.

Konuşmasını bitirince, "Rojin aşüfte değil bir Kürt sanatçısı, bu söz bu toplantıya da, size de yakışmadı" dedim.

ROJİN BİR PSİKOPAT

Belki böyle bir tepki beklemiyordu, ama itirazımı da önemsemeden, "Kusura bakmayın Orhan Bey, benim üslûbum böyle" dedi ve Rojin’in kurumla yaşadığı sıkıntıları anlatmaya başladı. "Rojin bir psikopat" diyerek sözünü bitirdi. Ben yine oturduğum yerden, "Bu anlattıklarınız, bir sanatçıyla çalıştığı kurum arasında yaşanabilecek şeyler dedim, bunlara itirazım yok, ama Rojin bir Kürt sanatçısı, aşüfte diyerek hakaret etmeniz doğru değil" dedim.

Tam bu sırada bir katılımcı sözümü kesti. Sonrasında yüksek bir bürokrat olduğunu söylediler, ama en azından benim tanıdığım biri değildi. Bir milletvekilinin yanında oturuyordu, hatta o milletvekilinin danışmanı filan olabilir diye düşündüm. Bu kişi, sinirli bir halde, "Siz," dedi "bu hücumlarınızı kendi adınıza yapınız".

"Kendi adıma konuşuyorum" dedim, "sizin adınıza konuşmuyorum, ama siz de maşallah bütün hücumları göğüsleyecek bir ruh hali içinde görünüyorsunuz". Ve toplantıyı terk ettim..

İNANMADAN ZORLANARAK ÖZÜR DİLEDİ

Hadise bundan ibarettir. İbrahim Bey, Rojin’den ve kamuoyundan özür diledi. Ama inanmadığı ve belki de zorlanarak özür dilediği, yaptığı açıklamalardan belli. Tahrik edildiğini iddia ediyor. Ama tek kelimeyle ayıp ediyor. Ondan bir ricada bulunmak istiyorum. TRT bu toplantıyı kayda almıştır muhakkak. Bu toplantının kayıtları sonuçta devlet sırrı değil. Kamuoyunun bilgi edinme hakkının gereği olarak TRT basına verir bu kayıtları ve herkes gerçeği öğrenir. Kaldı ki tahrik edildiğinde İbrahim Bey’in aklına bir Kürt sanatçısı bulup ona hakaret etmek mi geliyor? Özür, erdemli bir davranıştır, İbrahim Bey’i tebrik ediyorum. Ama özre hile karıştırmaya çalıştığı için de kınıyorum.