Gündem
17 Eki 2012 23:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:16

ASTSUBAYLARDAN "NEFES" FİLMİ ÇIKIŞI: ASTSUBAYLAR UYUMAZ!

Sosyal medyada başlattıkları "Pes!" hareketiyle kamuoyunun dikkatini çeken Astsubaylar, Habertürk'te yayınlanan Söz Sende programında Balçiçek İlter'in konuğu oldu.

Emekli Astsubay ve Yazar Sami Başkaya'dan Nefes filmiyle ilgili ilginç bir çıkış geldi, filmde bir astsubaya "Uyuma!" denildiği sahneyi hatırlatan Başkaya: "O sahne bizi çok incitti. Astsubaylar uyumaz." diye konuştu.
 
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı(TEMAD) Ahmet Keser ve "Prangalı Düşler" kitabının yazarı, Emekli Astsubay Sami Başkaya, astsubayların yaşadığı sorunları anlattı. TEMAD'ın kuruluş tarihini 17 Ekim olduğunu belirten Ahmet Keser, bugünü dünya astsubaylar günü ilan ettiklerini belirterek, düzenledikleri etkinliğe dünyanın her yerinden astsubayların katılacağını söyledi.
 
NEFES FİLMİ BİZİ ÇOK İNCİTTİ
Astsubayların yaşadığı sorunları kaleme alan Sami Başkaya'dan ise Nefes filmiyle ilgili ilginç bir çıkış geldi. Filmde bir astsubaya "Uyuma!" denildiini hatırlatan Başkaya, şöyle konuştu: 2009 yılında ''nefes'' diye bir film vizyona girdi. Çoğu kişinin dikkatini çekmemiş olabilir ama benim ciğerime dokunan bir sahne vardı orda. Her astsubayın da ciğerine dokunmuştur. Ben o sahneden sonra filmi terk ettim. Orda yüzbaşı bölüğe hitap ederken ''ölürsün astsubay ! '' gibi irite edici bir ifade var. Astsubay uyumaz. Orda şimdi başka bir olay var. Herkes varken orda, astsubayı işaret etmesi bilinçli, kasıtlı. Biz öyle algılıyoruz. Çünkü genelkurmay o dönemde o filmi çok öne çıkardı, çok destekledi. Zaten toplumda bizimle ilgili gerçekleri öteliyorlar.
O sahne bizi incitti, çok açık söyleyeyim.
 
BÜTÜN DARBELER ASTSUBAYLARA YAPILDI
Sami Başkaya, Balyoz davası ve darbelerle yüzleşme sürecine de değinerek, "Bu ülkede bütün darbeler astsubaylara karşı yapılmıştır. Bütün darbelerin mağduru astsubaylardır. Siviller bir şekilde darbeyle yüzleştiler, ödeştiler. Bizimle ilgili ne yüzleşme, ne ödeşme, ne hesaplaşma... Hiçbir konu gündeme gelmedi. " diye konuştu