Gündem
06 Tem 2011 14:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:32

ASSANGE GÖZÜNÜ NEW YORK TIMES'E DİKTİ!

Dünyanın en ünlü ve cesur 'sızıntı gazetecisi' Julain Assange, CIA ve The New York Times'ın kirli çamaşırlarını ortaya çıkaracak belgeler peşinde olduğunu açıkladı.

Ünlü araştırmacı gazeteci Amy Goodman, Democracy Now adlı bağımsız haber ve yorum programında son yılların en tanınmış Marksist filozofu Slavoj Zizek’le WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ı buluşturdu.

Radikal gazetesi’nde yer alan habere göre katılımcılar ‘sabıkalı’, mesele de ‘çok tartışma yaratacak, hassas bir konu’ olunca, Londra’da yapılacak oturuma ev sahibi bulunana kadar iki mekan değiştirildi. En sonunda Goodman, Assange ve Zizek, 2 Temmuz Cumartesi günü, Troxy Tiyatrosu’nda seyircileriyle buluştu

’Sızıntı gazetecisi’ Julain Assange, CIA ve The New York Times’ın kirli çamaşırlarını ortaya çıkaracak belgeler peşinde olduğunu açıkladı.

’İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ NEYE YARAR ÖNEMLİ OLAN İLETİŞİM ÖZGÜRLÜĞÜ’

Amy Goodman: Peki bugün WikiLeaks’in geldiği noktadan memnun musun?

Assange: Tabii ki memnunum, nasıl olamam ki? Yolun daha başındayız ama. Daha CIA için, New York Times gazetesi için belgelere ulaşmamız lazım örneğin.
NY Times editörleri hangi hikayeleri sansürlemiş bakalım? Neden? Bunları da konuşmamız lazım.
’İfade özgürlüğü’ benim için tek başına hiçbir şey ifade etmiyor. Biri uzayda çıkmış konuşuyor ama duyan yok, neye yarar? Önemli olan iletişim özgürlüğü. Bu bence medeniyetin temelini oluşturuyor. Halkın bilgilenmesi, onu etkileyecek kararlar hakkında söz hakkı kazanması demek çünkü. Yapılan her şeyin belgelenmesi lazım. Göremediğiniz, okuyamadığınız bir belge aslında olmayan bir belgedir.