Gündem
18 Şub 2011 16:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:03

ASLANLI KÖŞK REMZİ GÜR'ÜN OLDU! HALİS TOPRAK NEREYE TAŞINDI?

Halis Toprak'a verilen sürenin dolması sonrasında TMSF Aslanlı Köşk'ü tahliye etti. Aslanlı Köşk'ün yeni sahibi ise işadamı Remzi Gür oldu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) satışa çıkardığı ihalede işadamı Remzi Gür’ün 23 milyon 800 bin lira bedelle aldığı Sarıyer’deki Aslanlı Köşk’ün tahliyesi için verilen sürenin bugün dolması sonrasında köşk boşaltıldı.

Köşk bahçesine nakliye araçları girerken Toprak Ailesi’ne ait eşyalar teker teker kamyonlara yüklendi. TMSF yetkilileri de saat 10.00 civarında Köşk’e geldi ve tahliye işlemini takip etti.

Hürriyet’in haberine göre, Halis Toprak, tahliye işlemi sırasında yaptığı açıklamada, 21 yıldır burada oturduğuna işaret ederek, "Ben burayı kendim yapmıştım, başkaları gibi hazıra konmuyorum" dedi.

Köşkteki eşyaların depoya gönderileceğini ve kendisinin de oğlunun Sarıyer’deki evine taşınacağını söyleyen Toprak, şöyle devam etti:

"Sakarya’dan Ankara’ya kadar olan bölgede bizim kadar sanayi tesisi olan grup yoktu. Ama fabrikaları bizden aldılar, işçiler çıkarıldı, makinalar paslandı. Şimdi artık 5 milyar dolar bile verseniz oraları çalışır hale getiremezsiniz.

Bu köşk, bu fabrikalar bu şirketler benim malım değil. Ben 75 yaşındayım, bunların hepsi Türkiye’nin malı. Ben artık bu Köşk’ü geri alamayacakmışım, çünkü TMSF satmış. Ancak dava açıp tazminat kazanabiliyormuşum."

TOPRAK DAVA AÇMIŞTI
İhalenin iptali için Halis Toprak, oğulları Mehmet Toprak ve Ahmet Toprak tarafından Sarıyer İcra Hukuk Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

İhalenin feshi davası nedeniyle 6183 sayılı Amme Alacaklarının Takip ve Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un 99. maddesi gereğince taşınmaz ihale alıcısı adına tescil edilememişti.

Sarıyer İcra Hukuk Mahkemesinde görülmekte olan ihalenin feshi davasının mahkemece reddedilmesi üzerine Toprak Grubu, davayı Yargıtaya taşırken, Yargıtay, Aslanlı Köşk ile ilgili yerel mahkemenin kararını onamıştı.

Kararın kanuni yollardan geçerek Fon lehine kesinleşmesi nedeniyle Aslanlı Köşk olarak adlandırılan taşınmaz, geçtiğimiz günlerde Remzi Gür adına tescil edilmişti.

Aslanlı Köşk’ü boşaltması için TMSF, Halis Toprak’a 15 günlük süre vermişti. Süre bugün dolarken, köşkün asıl sahibine devri TMSF tarafından yarın gerçekleştirilecek.