Gündem
14 Haz 2013 16:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:13

ASKON'DAN BAŞBAKAN'A DESTEK; ''GEZİ MASUMİYETİNİ YİTİRMİŞTİR''

ASKON, ulusal gazetelere verdiği ilanla Gezi Parkı eylemlerinin amacının ötesine geçtiğini duyurarak süreci değerlendirdi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) ulusal gazetelere verdiği ilanla Gezi Parkı eylemlerinin amacının ötesine geçtiğini duyurarak süreci değerlendirdi.

Eylemlerin zamanlamasına dikkat çekilen ilanda, çevre duyarlılığının siyasi bir manivelaya dönüştüğü belirtilerek, uluslararası arenada itibarı yükselen Türkiye’nin küresel bir tezgahla karşı karşıya olduğu vurgulandı.
 
GEZİ”, MASUMİYETİNİ YİTİRMİŞTİR” başlığı ile verilen ilanda, ASKON’un milli iradeye duyduğu saygının altı çizilirken, kargaşaya neden olan lobilerin milletin duyarlılığı karşısında emellerine ulaşamayacakları ifadesine yer verildi.

Gezi Parkı eylemlerinin başlangıç noktası olarak gösterilmeye çalışan ağaç kesimi ile ilgili de, “Konu ağaçsa; ASKON 4 ağaca karşı 400.000 ağaç dikmeye karar vermiştir” açıklamasına yer veren ASKON ilanında şöyle denildi;

“GEZİ”, MASUMİYETİNİ YİTİRMİŞTİR!..

“GEZİ”, masumiyetini yitirmiştir… Zira artık hiç kimse gezi parkı adıyla başlayıp geniş çevreyi tahrip eden eylemleri çevre duyarlılığı ile bağdaştıramamaktadır.
Eylemler, çevre boyutunu, ağaç boyutunu aşmış siyasal bir manivelaya dönüştürülmüştür.
Zira aşikardır ki, hiçbir siyaset hatası, hiçbir üslup hatası, böyle yıkıcı, yakıcı bir reaksiyonu haklı ve masum gösteremez.
15 gündür devam eden eylemlerin içinden çıkan sloganlar, dövizler, duvar yazıları, talepler ve uluslararası reaksiyonlar, bize meselenin asla masum olmadığını ve büyük siyasi operasyonun bir parçası olduğunu göstermektedir.
Bu eylemler her nasılsa; Terör belasının sonlandığı, IMF’e borcun bitirildiği, faizlerin minimum seviyeye indirildiği ve negatif faizlerin gündeme girdiği bir zamana denk gelmiştir. Ne tesadüf!..
Bu eylemler, ülkenin vesayetten kurtulma mücadelesini sonlandırmaya doğru gittiği bir zamana, İsrail gibi bir zalimin burnunun sürtüldüğü bir zamana, Esed gibi bir zalimin durdurulmasına çalışılan bir zamana denk gelmiştir. Ne tesadüf!..
Tabii olarak bütün ezilen halkların emperyalizme karşı direniş için Türkiye’yi örnek aldığı, kendisiyle moral bulduğu ve direniş gücü yakaladığı bir zamana denk gelmiştir. Ne tesadüf!..
Türkiye’ye güvenin zirve yaptığı, bir haftalık yatırım kararlarının birçok ülke bütçesini katladığı bir zamana denk gelmiştir. Ne tesadüf!..
Gelişmiş kabul edilen ülkeler krizden inlerken, Türkiye’nin büyüme rekorları kırmaya devam ettiği bir zamana denk gelmiştir. Ne tesadüf!..
Ne hikmetse bu tesadüfler, hep ülkemizin kendine gelme, başını kaldırma zamanlarına denk gelmektedir.
Biz faiz lobilerini iyi tanıyoruz. Tatlı kârlarından oluyorlar, onu da biliyoruz. Zira Türkiye bütçesinin 1/2’sinin faize gittiği ve vergi gelirlerinin tamamının faizlere yetmediği 2001 leri unutmadık. Hala faiz ödüyoruz ama artık 1/8 seviyesine düştü. Hazmedemedikleri bu. IMF’ye olan borç gibi bir gün bitmesinden korkuyorlar.
Biz bu eylemleri de tanıyoruz. Menderes zamanından, Özal zamanından, Erbakan zamanından tanıyoruz.  Organizatörler de tanıyor ve tehdit amaçlı olarak onların sonlarını Sn. Başbakana hatırlatıyorlar.  Bu liderler arasında ülkenin bağımlılıklardan kurtulması ve millete hizmet için seferber olunması konusunda bir benzerlik olduğu doğrudur.
Ama bilin ki, millet de eski millet değildir. Millet bu oyunu artık çözmüştür. Artık, kendi değerlerini, birikimlerini ve liderlerini faiz lobilerine, karanlık güçlere, küresel tezgahlara kaptırmayacaktır.    
 
Sn. Başbakan da bu dirilişin temsilcisi konumundadır. Millet başbakanına sahip çıkacaktır.
Konu ağaçsa; ASKON 4 ağaca karşı 400.000 ağaç dikmeye karar vermiştir.
Konu kargaşa ile hükümet devirmekse, o zaman ASKON taraftır ve milli iradeye saygılıdır.  
Herkesi de bu saygıya davet eder.