Gündem
13 Eki 2013 12:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

AŞKIN GÜCÜ HER ŞEYE YETER Mİ? SEVGİ TAŞI YAKINDA SİNEMALARDA!

Diyarbakır'a gelen Türk Doktor bir Kürt kızına aşık olursa... Aşkın gücünü anlatan Sevgi Taşı 15 Kasım'da vizyonda!

TC. Başbakanlık Tanıtım fonu desteği  ile  çekimleri  Diyarbakır’da gerçekleştirilen ve 15 Kasım’da Özen Film tarafından Türkiye genelinde 95 sinemada gösterime girecek olan  ’’Sevgi Taşı’’ filmi vizyon için gün sayıyor.

Yönetmenliğini Ahmet Hoşsöyler’in, yapımcılığını Sevinç Gül Akdere’nin yaptığı ’’ Gökhan Mumcu, Zelal Dere, Mehmet Ulay, Suat Ergin, Çetin Öncü ve Kadir Kırıcı’nın başrollerde yer aldığı, Riccon İlhan Doğan’ın  konuk sanatçı olarak yer aldığı filmde Eskişehir’li bir doktor erkek ile bir Kürt kızının Diyarbakır’da karşılaşıp aşık olmaları ile başlayan bir hikaye anlatılıyor. Aileler arasındaki kültür farkı devreye giriyor ve mutluluk yerini imkansız bir aşka bırakıyor.

Filmde ayrıca bu hikayeye paralel olarak bir Ermeni kızı ile bir Kürt erkeğinin aşkı yan hikaye olarak sürüyor. Bu ikinci aşk acı bir aşk. Film ayrıca Mezopotamya’nın sevgi taşı efsanesine göndermeler içeriyor ve adını da buradan alıyor.

Bakalım filmde gösterilen aşk ve kardeşlik duygusu seyircide karşılık bulabilecek mi? Farklı kimliklerde yaşanan aşk hikayelerini izlemeyi sevenler 15 Kasım’da sinemalara…