Röportaj
28 Ağu 2018 15:59 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:49

Aşkım Kapışmak ilk kez konuştu: Danla Bilic taraftar toplamak için bana saldırdı!

Ünlü yazar ve davranış bilimleri uzmanı Aşkım Kapışmak kendisine ‘Şeref yoksunu, karaktersiz’ diyen ünlü Youtuber Danla Bilic’i mahkemeye vermiş, bu olay sosyal medyada günlerce konuşulmuştu.

Aşkım Kapışmak ile Danla Bilic, Kapışmak’ın yaptığı bir beden dili analizi sonrası karşı karşıya geldi, kılıçlar çekildi, hakaretler havada uçuştu, konu mahkemeye taşındı.

Bir kişisel gelişim uzmanı nasıl olur da bu noktaya gelir merak eden Hürriyet yazarı Tülay Demir, olayı tüm ayrıntılarıyla Kapışmak'a sordu.

İşte o röportajdan dikkat çeken kısımlar:

Ben çalışmalardan, yeni projelerden falan önce, YouTuber Danla Bilic’le yaşadığın olayı sormak istiyorum. O seni “Kalçalarını görelim” demekle suçluyor, sen onu hakaretle... Olay mahkemeye taşındı galiba, değil mi?

- Doğru. Mahkemeye ben verdim, dava benim davam.

 Ne oldu, nasıl başladı bu kavga?

- Bundan 3 ay önce YouTube’da bir programa başladım, ünlülerin beden dili analizlerini yapıyordum. Bana getirilen isim listesinde Danla Bilic de vardı. Kendisi daha önce “Beyaz Show”a katılmıştı. O yayından sonra fazla kiloları ve görüntüsü yüzünden resmen linç edilmişti. Gerçekten üzülmüştüm duruma.

 E şu ana kadar bir sorun yok...

- Yok yok... Ben sonrasında HaberTürk’te yaptığım programa çağırdım, “Gel konuşalım” dedim. Menajeri dedi ki “Depresyonda, kendini iyi hissetmiyor”. O sebeple görüşemedik. O süreçte ben çalışmayı yaptım, analizi bitirdim ve menajerine gönderdim. Bunlar da mahkemeye sunuldu zaten.

"KENDİNE TARAFTAR TOPLAMAK İÇİN BANA SALDIRDI"

 Mahkeme sürecine atlamadan önce, ipler hangi noktada koptu, onu bir anlatır mısın?


- Dediğim gibi analizi menajerine gönderdim, “Çok teşekkürler, elinize sağlık” diye yanıt geldi. İçimiz rahat yayına verdik. Ama aynı hafta birlikte çalıştığı kameraman sorunlu şekilde işten ayrılıyor ve Danla Bilic hakkında bir şeyler söylüyor. Ortalık karışıyor. Yine aynı dönemde bu Şeyma Subaşı ile ilgili bir video koyuyor, Acun da aynı gün onu kaldırtıyor. İki olaydan sonra sosyal medyada yine linç yemeye başladı. Ve dikkati dağıtmak, kendine taraftar toplamak için bana saldırdı.

 Nasıl saldırdı?

- “Aşkım Kapışmak benim kalçalarımı görmek istiyormuş” dedi.

“TAKINTILI DEĞİLİM” DEDİ SONRA MİDE AMELİYATI OLDU

 Neyin üzerine böyle bir şey söyledi? Durduk yere değil herhalde...


- Ben analizde şunu söylemiştim; “Bu kadar özgüvensiz olma, çekimlerde hep masanın arkasında konuşuyorsun. Gel masanın önüne, kendini göster, özgür bir şekilde konuş”... O analiz üzerine dedi işte. Bir de benim tavsiyeme, “Ben çok takıntılı değilim” diye cevap verdi. Ama geçenlerde mide ameliyatı olmuş.

 Sen de bunun üzerine dava açtın...

- Direkt bunun üzerine değil aslında... O tutup da “Aşkım Kapışmak kalçalarımı görmek istiyor” deyince, videomu izlemeyenler beni linç etmeye başladı. Normalde ciddiye almazdım ama milyonlarca fake hesaptan tehdit, küfür yağınca mecbur kaldım. Benim videoda söylediklerimi çarpıtıp gündem yaptı. Ben de hakaret davası açtım. “Hiç söylemediğim bir şeyi söylemişim gibi gösterip beni siber saldırıya uğrattı” dedim.

 İftira tamam, hakaret davası niye?

- Kendisi ayrıca benim için “Şeref yoksunu, karaktersiz” demiş. İstediğin kadar YouTuber ol, ünlü ol fark etmez, benim kimseye eyvallahım yok. Kimseye “şerefsiz”, “karaktersiz” diyemezsin. Bazı yeni nesil YouTuber’larda böyle bir patavatsızlık var ne yazık ki. Küfür falan. Beni kadını aşağılamakla suçluyorsa, önce kendi çektiği videolarda kadınlarla ilgili söylemlerine bir bakmalı.

 Belki işin eğlence kısmındaydı, bu noktaya geleceğini düşünmüyordu...

- Bunu başka ünlülere de yaptı, onlar cevap vermedi. Ben de cevap vermeyecektim ama işin içine “şerefsiz” falan karışınca, onun söylemleri nedeniyle linç yiyince başka seçeneğim kalmadı. Sonucu bekliyorum, malum adli tatil şimdi.

BEN KALÇADAN ETKİLENMEM ZEKAYA ÂŞIK OLURUM

 Tartışmanın büyümesinden, antipati yaratmaktan korkmuyor musun?


- Hayır. Beni sevip sevmemeleri hiç umurumda değil ki... Ya “Kalçalarımı görmek istiyor” demiş, böyle bir şey söylenir mi? Bir kere ben sapyoseksüelim, kalçadan etkilenmiyorum. O kavramı bilmiyorsa da söyleyeyim, zekaya âşık olan insan demek. Beni kadının toplumsal olaylara duyarlılığı, verdiği reaksiyonlar, zekası, dik duruşu etkiler. Hiçbir zaman göğüs ve kalça tahrik etmedi beni... O yüzden zaten benim görüş alanımda değil kendisi.