Televizyon
28 Haz 2010 09:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

AŞK-I MEMNU'NUN SENARİSTİ HANGİ ÜNLÜ İŞADAMININ SEKRETERİ ÇIKTI?

Sekreterin kaderi nasıl değişti?

Yaprak Dökümü ve Aşk-ı Memnu’nun senaristleri bölüm başına 15 bin TL alıyor
İki ünlü senarist Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu Aşk-ı Memnu finalinde gözyaşlarını tutamadı..

Bir dönem rahmetli iş adamı Vehbi Koç’un sekreterliğini yapan Ece Yörenç ile boş zamanlarında şiir ve hikayeler yazan Melek Gençoğlu’nun arkadasları vasıtasıyla Kandemir Konduk’un senaryo ekibine dahil olmasıyla tüm yaşamları değişti.

Halid Ziya Uşaklıgil’in romanından televizyona ikinci kez aktarılan ve iki yıldır gündemden düşmeyen "Ask-ı Memnu" dizisi geçtiğimiz persembe aksamı ekranlara veda ederken finali de muhtesem oldu. Zira dizinin başladığı saatte sokaklar boşaldı, kahvehanelerde gözler ekranlara çevrildi.

EN ÇOK AĞLAYANLAR
Ay Yapım’ın Suada’da düzenlediği, davetiyelerin 500 TL’ye satıldığı ve gelirinin "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasma bağıslandığı "Ask-ı Memnu Veda" gecesinde ekip dizinin son bölümünü davetlilerle birlikte izledi. Finalde en gok ağlayanlar diziyi kaleme alan senaristler Ece Yorenç ve Melek Gençoğlu oldu.

REYTİNG MİMARI SENARİSTLER
Reyting mimari olarak anılan ikili, cuma sabahı yeni bir rekora imza atmanın gururunu yaşıyorlardı.  Çünkü Ask-ı Memnu, Asmalı Konak’tan sonra finali en çok reyting alan dizi olarak tarihe geçti. Bihter’in intihar sahnesini her 100 kişiden 73’ü izledi. ’Yaprak Dökümü" dizisinin de senaristleri olan ikili, 18 yıl önce tesadüfen Mahallenin Muhtarları dizisini yazan Kandemir Konduk’un ofisinde karşılaşmış.

Sosyal Antropoloji mezunu olan  Gençoğlu, 8 yıl özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışmış. Boş vakitlerinde şiir ve hikaye kaleme alan Gençoğlu’nu bir arkadaşı Kandemir Konduk’la tanıştırmış. Gençoğlu’nun hikayelerini beğenen Konduk, onu "Mahallenin Muhtarları" dizisinin senaryo ekibine almış.

VEHBİ KOÇ’UN SEKRETERiYDi
Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’ni evlenince yarıda bırakan Yörenç, daha sonra Vehbi Koç’un sekreterliğini yapmış. 29 yaşında eşini kaybedince de sigortacılık sektörüne girmiş. Evde hikayeler kaleme alan Yörenç’i bir arkadaşı Kandemir Konduk’a götürmüş ve o da Mahallenin Muhtarları dizisinin senaryo ekibine katılmış. İlk kez 1992’de birlikte çalışmaya başlayan Yörenç ve Gençoğlu daha sonra birbirlerinden hiç ayrılamamış.

BÖLÜM BAŞINA 15 BİN LİRA
"Ana Kuzusu", "Koçum Benim", "Zeynep", "Aşk Yeniden", ’Yaprak Dökümü", "Dudaktan Kalbe", "Menekşe ile Halil", "Ask-I Memnu" ve "Samanyolu" dizileriyle adları aranılan senaristler listesine yazdıran ikili senaryo yazarlığından bölüm başına 10 ile 15 bin lira arasında kazanıyorlar.

ECE YÖRENÇ
Doğum yeri: İstanbul

Doğum tarihi: 1962

Eğitimi: Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi

Yazdığı senaryolar: Mahallenin muhtarları, Ana Kuzusu, Koçum benim, 24 saat, Zaynep, Mars kapıdan baktırır, Aşk yeniden, Yaprak dökümü, Dudaktan kalbe, Menekşe ile Halil, Aşk-ı Memnu

Medeni durumu: Dul, bir çocuk annesi

MELEK GENÇOĞLU

Doğum yeri: İstanbul

Doğum tarihi: 1959

Eğitimi: İstanbul Üniversitesi Sosyal Antropoloji

Yazdığı senaryolar: Mahallenin muhtarları, Ana Kuzusu, Koçum benim, 24 saat, Zaynep, Mars kapıdan baktırır, Aşk yeniden, Yaprak dökümü, Dudaktan kalbe, Menekşe ile Halil, Aşk-ı Memnu ve Samanyolu

Medeni durumu: Evli ve iki çocuk annesi