Gündem
15 Ağu 2010 22:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:33

AŞK-I MEMNU'NUN MÜCEVHERLERİ ÇALINDI!

Aşk-ı Memnu dizisinin oyuncuları tarafından kullanılan paha biçilemez mücevherler çalındı..

İçinde Aşk-ı Memnu dizisinin Oyuncuları tarafından kullanılan paha biçilemez mücevherlerin de bulunduğu kasayı götüren hırsızlar, vakfın gizli evraklarını aldı. Soygunun organize bir iş olduğu şüphesi akıllara geldi

istanbul Mecidiyeköy’deki Altan Erbulak Sokak Hoşçakalın Apartmanı’nda bulunan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, bir ay önce kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından soyuldu. Göbek kilidi kırılan vakıf merkezini talan eden hırsızlar, sekreter Nebiye Yirmibeşoğlu’na ait kilitli çekmecedeki bir adet pırlantalı kolye, 1 adet pırlanta küpe, 1 adet erkek yüzüğü ile vakfa bağışlanan 3 çeki çalarak vakıf müdürünün odasındaki çelik kasaya yöneldi.

SIRTLARıNA ALIP KAÇTILAR

Hırsızlar, çelik kasayı açmaya çalışmak yerine sırtlanarak yerdeki bir halıyla birlikte kayıplara karıştı. Olaydan bir gün önce kapıyı kilitleyerek evine giden vakfın muhasebe müdürü Sefa Bayar, işe geldiğinde kapının kırık olduğu fark edince durumu vakıf yöneticilerine bildirdi. Bayar daha sonra polis karakoluna giderek şikâyette bulundu. Muhasebe müdürü şikayetinde kayıp eşya ile ilgili tüm detayları anlattı. Polis, hırsızların yakalanabilmesi için hareket geçti. Olayda sadece ziynet eşyasının değil, vakfa ait çok sayıda belge ve kıymetli evrakın da çalınması üzerine polis, hırsızlığın organize bir boyutunun olup olmadığı yönünde araştırma başlattı.

KiMLiK BiLGiLERi ÇALıNDı Mı?

Korunmaya muhtaç çocukların kimlik bilgilerinin çalınıp çalınmadığının ise bilinmediği kaydedildi. Vakıf avukatları Figen Özbek ile ışıl Arıkan Kayalar da hırsızlık sonucu kaybolan 3 adet çeke bankalar tarafından ödeme yapılmaması için mahkemeye başvurdu. Dava dilekçesinde çeklerin iptaline karar verilmesini isteyen vakıf avukatları, "Kasa içinde çeklerle birlikte vakfa ait kıymetli evrak ve tescil belgeleri de bulunuyordu. Yaklaşık 10 bin lira tutan çeklere bankalar tarafından ödeme yapılmaması için çeklerin iptalini istiyoruz" dediler.

AŞK-ı MEMNU MÜCEVHERLERi

Vakıfta bulunan ve yaklaşık değeri 30 bin lirayı bulunan ziynet eşyasının, korunmaya muhtaç çocuklar yararına açık arttırmayla satılacağı öğrenildi. Ziynet eşyaları arasında Aşk-ı Memnu dizisi Oyuncularının kullandığı takılar da bulunuyordu. Takılar vakfa bağışlanmıştı. Vakıf Başkanı Zeynep Kılınç, bağışların çocukların masraflarını karşılamak için kullanıldığını ifade etmişti.

ETİKETLER
#aşkı memnu