Gündem
18 Haz 2010 22:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:23

AŞK-I MEMNU İKİ YILDIR TÜRKİYE'Yİ İŞTE BÖYLE EKRAN BAŞINA KİLİTLEDİ! VİDEO

Reyting rekortmeni Aşk-ı Memnu'da finale bir adım kaldı. Gelin final öncesini biir kez daha hatırlayalım:

Milyonların gönlünde taht kuran Aşk-ı Memnu dizisi iki sezondur zirveden hiç inmedi. Yasak aşk bir kıvılcımla doğdu, pek çok fırtınaya direndi. Sağa sola savruldu. İhanetin sardığı vicdan azabı yasak duygulara hepyenildi.

İşte Aşk-ı Memnu’nun son sezonunun unutulmaz anları:

BEN NİHAL’İ SEVİYORUM

Behlül ilk kez Nihal’den hoşlandığını Adnan Bey’e söyledi. Böylece Behlül dönüşü zor bir yola girmiş oldu.

BEHLÜL GÖZYAŞINA BOĞULDU

Behlül, Nihal’i umutlandırmamak için yaptığı konuşmada gözyaşlarına gömüldü...

BİHTER’İN YIKILDIĞI AN

Umutsuzluk içinde gelişmeleri takip eden Bihter, artık okun yaydan çıktığının ve bir şeyleri geri döndüremeyeceğinin bilincindedir. Bihter, Behlül’ün tavırlarıyla yaralanırken, hırsı ve öfkesi de büyür. Bihter; Behlül’ün Nihal’e olan yakınlığının intikamını, Behlül’ün kendisine hediye ettiği kolyeyle alır. Behlül, Bihter’in arasındaki gerginlik büyük bir hesaplaşmaya neden olur. Behlül, Bihter’in yaralayıcı hamlesinin rövanşını, yılın balosunda alacaktır. Bu, Behlül’ün Nihal’le nişanlanacağının da ilk somut göstergesidir.

 BİHTER’İN İNTİKAM OYUNU

Bihter, Behlül’den intikamını almak için onu yine en zayıf noktasından yaralıyor. Behlül’ün baloya Nihal’le birlikte gelmesi, Bihter’le yaşadığı ilişkide yeni bir dönemin başlangıcıdır. Bihter, Behlül’ün tercihleriyle yaralanırken duygularını kontrol etmekte güçlük çekmeye başlar. Behlül’den intikamını almak için onu yine en zayıf noktasından yaralar.

SAİT, PARÇALARI BİRLEŞTİRİYOR

Hilmi Bey’in talimatıyla Behlül’ün aşk yuvasında arama yapan Sait, bulaşık makinesindeki fincanda ruj izi buldu. Bu, Behlül’ün gizli sığınağında ağırladığı kadına ait ilk somut izdi. Olayın ardından Behlül ve Bihter’in yalıdaki gizli kapaklı konuşmalarına şahit olan Sait, Bihter’in hışımına uğradı. Dinlendiklerini anlayan Bihter, Sait’i bir güzel azarladı. Bu kez de mutfağa inen Sait aynı tondaki ruj izini Bihter’in fincanında gördü. Kafasındaki parçalar bir bir oturmaya başladı. Riva yolunda polise yakalanan Bihter’in "Sakın kimseye bir şey anlatma" sözleri bulmacanın parçalarını birleştirmeye yardımcı olacaktı...

HİLMİ, YAPTI YAPACAĞINI

Her taraftan kendini sıkışmış hisseden Behlül katıldıkları davette, Hilmi Önal’ın Bihter’le arasındaki yasak ilişkiyi bildiğini ima etmesiyle öfkelenir ve kontrolünü kaybeder. Ziyagil Ailesi olayın büyümesiyle geceden ayrılmak zorunda kalır. Hilmi’nin Adnan Bey’i hangi konuda uyarmaya çalıştığını bir tek Behlül ve Bihter anlamaktadır. Bu durum Peyker’in de uzun zamandır var olan şüphelerine ışık tutar. Bihter ve Behlül için bu son yaşanan olay çemberi gittikçe daraltır.

BİHTER’DEN OSMANLI TOKADI

Bihter, Behlül’ün bir sözü ile çileden çıktı... Bihter, Behlül’ü kazanamayacağını anlayınca hamile olmadığını açıkladı. Behlül’ün bir sözü ise Bihter’i çileden çıkardı.

BİHTER BEBEĞİNE KIYAMADI

Bihter, kürtajdan döndü... Bihter, yaşak aşkının meyvesine kıyamadı. Doktorunun sağduyusu ile son anda kürtajdan kurtulan Bihter, bebeğinin yaşadığını öğrenince sevinçten ağlamaya başladı.

ÖPÜŞÜRKEN YAKALADI

Eve dönen Bihter, "Nihal - Behlül" aşkına şahit oluyor... Bihter’in yokluğunda atı alan Üsküdar’ı geçmiştir. Bihter, evlilik arifesindeki Behlül’le Nihal’in ilişkilerinin iyice ilerdiğine şahit oluyor. Nişanlı çifti koridorda öpüşürken yakalayan Bihter’in ayakta duracak hali kalmıyor.

ANNE BEN ÖLÜYORUM

Behlül’le Nihal arasında gerçek bir ilişkinin başladığına dair art arda gelen işaretler Bihter’in tüm umutlarını paramparça etti. “Firdevs Hanım’ın kızı olmak” gerçeği, tükenen umutlarına son bir çare olarak Bihter’i, annesine doğru savurdu.Annesine "Bu işi sen yaptın, sen boz." diyen Bihter, Behlül-Nihal ilişkisinin yaşanmasına tahammül edemediğini bir kez daha göstermiş oldu. Firdevs Hanım ise Bihter’in  sert tutumu karşısında soğukkanlılığını koruyarak "Her şeyi evliliğini kurtarmak için yaptım. Artık onları kimse ayıramaz. Birbirlerini seviyorlar." diyerek Bihter’in Nihal-Behlül aşkını kabullenmesini istedi. Gözyaşlarına boğulan Bihter "İşte ben de bunu kabullenemiyorum. Gözlerimin önünde birbirlerini seviyorlar. Ben işkenceler içinde kıvranırken onların mutluluğundan ölüyorum." dedi.

NİHAL GELİNLİK PROVASINDA

Nihal havalarda... Behlül’ün, Bihter’le amcası arasındaki huzursuzluğun giderek büyüdüğünü görmesi, onu Nihal’e giderek daha çok yakınlaştırdı. Behlül’le evliliğe hazırlanan Nihal ilk kez gelinlik provasına gitti. Behlül’ü de provaya götüren Nihal mutluluktan havalara uçuyordu.

NİHAL YÜZÜĞÜ ATTI

Behlül tuzağa düştü...Firdevs Hanım yine ortalığı karıştırdı. Behlül, Firdevs Hanım’ın tuzağına düştü. Eski kız arkadaşıyla buluşan Behlül’ü gazeteciler yakaladı. Gazetelere eski aşkı ile manşet olan Behlül köşeye sıkıştı. Haberi okuyan Nihal ise büyük üzüntü yaşadı.

FİRDEVS FENA TOKATLADI

Katya, neye uğradığını şaşırdı... Firdevs Hanım, Bihter ve kendisi için tehdit oluşturacak herkesten kurtulma çabasındadır. Sıranın kendisine geldiğini anlayan Katya’nın sessiz kalmaya niyeti yoktur. Ama onu en çok ta Firdevs’in kendisine attığı tokat fişekler ve soluğu Hilmi Bey’in yanında alır..

AŞKIM, SENİ ÇOK ÖZLEDİM!

Yasak aşk yeniden alevlendi. Behlül’den vazgeçemeyeceğini anlayan Bihter, son kozlarını oynadı. Koruda karşılaşan aşıklar, bir anda kendilerini kaybetti. Çimenlerin üzerinde öpüşen Bihter ve Behlül’ün tedbirsizliği, şüpheli gözleri kendilerine çekti. Bu kez Nihal de soru işaretleriyle başbaşa kaldı...

BİHTER GERİ ADIM ATTI

Cemile’nin yalıya geldiğini gören Bihter, bir anda evde  terör estirmeye başladı. Bir hışımla evin alt katına inen Bihter, Cemile’yi evden kovmaya çalıştı. Bihter, sinirli haliyle Matmazel’e de gözdağı vermeye çalıştı. Fakat Bihter’in bu baskın hali uzun sürmedi. Matmazel’in sözleri karşısında geri adım atan Bihter, Firdevs Hanım’ın da uyarılarıyla geçmişindeki kirli sayfalarının açığa çıkmasından korktu.

BEHLÜL’E DOĞUM GÜNÜ ŞOKU

Behlül yine Bihter’in oyununa geldi... Nihal’in Behlül’e sürpriz doğum günü yapmak istediğini öğrenen Bihter, Behlül’ün güvenini yeniden kazanmak için büyük bir fırsat elde etti.

BEHLÜL’ÜN YÜREĞİ AĞZINDA

Behlül’ün Nihal’e sağdık kalacağına inanan Beşir, yasak aşk görüntülerinin olduğu kasanın adresini Behlül’e verdi. Kasayı açtırmak için Süleyman Efendi’yi arayan Behlül, bankaya gittiğinde karşısında Matmazel’i buldu. Süleyman Efendi’yi yalnız bırakmayan Matmazel’in şüpheli bakışları "Acaba görüntüleri izledi mi?" sorusunu akıllara getirdi.

BENDEN NE SAKLANIYOR?

Kafası iyice karışan Nihal, soru işaretlerine yanıt aradı. Matmazel’le Behlül arasında geçen tatsız konuşmadan haberdar olan Nihal, Behlül’e kendisinden bir şeylerin saklandığını söyledi. Özellikle Matmazel’in ve çevredeki diğer insanların bu evliliğe şiddetle karşı  çıkmalarının altında önemli bir neden yattığını düşünen Nihal bir türlü sakinleşmedi. Nihal, Behlül’ü soru yağmuruna tuttu: "Benim bilmediğim neyi biliyor da Matmazel bize engel olmak istiyor?  Etrafımda bir şeyler  dönüyor. Neden herkes bu evliliğe karşı? Benden ne saklıyorlar?" Nihal’in bu ani çıkışı karşısında kendini dinletemeyen Behlül’se rest çekmek zorunda kaldı. "Bana inanmıyorsan evlenmeyelim." diyen Behlül belki de ilk kez yasak aşk çemberinin bu kadar daraldığını hissetti.

BİHTER’İN DENGESİ KAYIYOR

Düğün gününün gelip çatmasıyla Bihter’in psikolojisi iyice bozulmaya başladı. Nihal’in gelinliğinin evden indirildiğini gören Bihter, acısı daha da belirgin bir hal aldı. Ne yapacağını bilemeyen Bihter önce Behlül’ü aradı. Damat traşı olan Behlül, Bihter’in telefonuna çıkmak istemedi. Zaten Bihter’le karşılaşmamak için bir haftadır teknede kalıyordu. Bu telefona da çıkmayacaktı. Böylece Bihter, Behlül’ü kaybettiğini bir kez daha anlamış oldu.

Behlül’den sonra Adnan Bey’in de kendini geri çekmesiyle yalnızlaşan Bihter, Peyker’in yurtdışına yerleşmeden önceki son vedasıyla iyice çaresiz bir tablo sergiledi. Peyker’in vedası Bihter’in içindeki tüm yalnızlık ve terk edilmişlik duygularını su üstüne çıkardı. Bihter’in "Beni yalnız bırakma" diye Peyker’in kollarında çaresizce ağlaması Firdevs Hanım’ı korkuttu. Kızının yanlış birşeyler yapıp hayatını mahfetmesnden korkan Firdevs Hanım’ın kızına vereceği son nasihatlerden başka yapacak birşeyi kalmamıştı.

Tüm yaşananların ardından Behlül’ün salondaki fotoğrafını eline alıp okşayan Bihter, evdeki hizmetçiye  yakalandı. Ama bu kez Bihter’in umuru değildi. İstifini bozacak hali kalmamıştı...

ETİKETLER
#aşkı memnu