Televizyon
24 Haz 2020 16:03 Son Güncelleme: 24 Haz 2020 17:20

Aşk-ı Memnu 10. yılında da unutulmadı! Sosyal medyayı salladı!

Aşk-ı Memnu dizisinin veda bölümünde ölen unutulmaz karakteri Bihter Ziyagil, dizinin final yapışının 10. yıl dönümünde her sene olduğu gibi sosyal medyada TT oldu.

Bir dönemin fenomen dizisi Aşk-ı Memnu'nun final yaptığı tarih sosyal medyada yine unutulmadı.
 
2008- 2010 seneleri arasında iki sezon Kanal D ekranlarında yayınlanan Ay Yapım imzalı Aşk-ı Memnu dizisi Türk TV tarihinin en unutulmaz yapımları arasındaki yerini koruyor.
 
Tekrarları sık sık izleyici ile buluşan ve bu tekrar bölümlerde de sosyal medyada gündem olmayı başaran dizinin bugün final yapışının 10. yılı.
 
24 Haziran 2010 günü yayınlanan 79. bölümüyle ekran yolculuğunu tamamlayan dizi o günden bu yana izleyicilerin hafızasından silinmedi.
 
Halid Ziya Uşakligil'in aynı adlı romanından uyarlanan dizi adını Türk TV tarihine yazdırırken, final bölümünde Bihter karakterinin intihar ettiği sahne de uzun süre konuşulmuştu.
 
Çarpıcı finaliyle aradan geçen 10 seneye rağmen konuşulmayı başaran dizi bugün yine Twitter'ın gündeminde yer alıyor.
 
Final bölümünde ihtihar ederek ölen 'Bihter Ziyagil' karakteri uzun süredir TT listesinin ilk sırasında bulunuyor.
 
Dizide Bihter karakterini Beren Saat canlandırmıştı. 
 
Dizinin diğer önemli karakterine ise; Selçuk Yöntem (Adnan), Nebahat Çehre (Firdevs) Kıvanç Tatlıtuğ (Behlül), Hazal Kaya (Nihal) ve Zerrin Tekindor (Matmazel) hayat vermişti.
 
Dizi, kendisinden yaşça oldukça büyük Adnan Bey ile evlenen Bihter'in Adnan'ın yeğeni Behlül ile yaşadığı yasak aşkı anlatıyordu. Aşk-ı Memnu'da günümüz Türkçesi'nde yasak aşk anlamına geliyor.
 
Diziyi hala unutamayan izleyiciler Bihter karakteri için mesajlar yayınlarken bir paylaşımda dizide Bihter'in annesi Firdevs'e hayat veren Nebahat Çehre'den geldi.
 
Çehre, Bihter ile olan unutulmaz sahnelerinden bir kareyi, o sahnede geçen "Ben bu kadını tanıyorum. Aynı hırs, aynı öfke, aynı ihtiras. Ne kadar babamın kızıyım desende sen benim kızımsın Bihter. Seninle gurur duyuyorum" replikleriyle paylaştı.
 
Çehre'nin bu paylaşımına Beren Saat de, kalp koyarak karşılık verdi.