Gündem
28 Nis 2011 10:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:17

"AŞK DOKTORU"NA HAPİS ŞOKU! POLİSE DİRENMEKTEN MAHKUM OLDU!

Posta Gazetesi'nde hazırladığı "Aşk Doktoru" sayfasıyla tanınan gazeteci-yazar Mehmet Coşkundeniz'in yargılandığı dava sonuçlandı.

Gazeteci Mehmet Coşkundeniz'i ''görevini yaptırmamak için direnme'' ve ''kasten yaralama'' suçundan 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme, Coşkundeniz'i darbettiği iddiasıyla yargılanan polis memurunun beraatini kararlaştırdı

İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesinin gerekçeli kararında, 24 Kasım 2007'de müşteki sanık Mehmet Coşkundeniz'in kız arkadaşı Derya Özer'in kullandığı otomobilin trafik polislerince durdurulduğu, sürücünün alkollü olduğunun tespit edilmesi üzerine aracın trafikten men edilmeye çalışıldığı, bu sırada Coşkundeniz'in direndiği, itekleyip yere düşürdüğü polis memuru Gökhan Karatekin'in kemik kırığı oluşacak şekilde yaralandığı ve bu sırada polis memuru Deniz Üstün tarafından darbedildiği iddiasıyla dava açıldığı belirtildi.

Müşteki sanıklar Coşkundeniz ile Üstün'ün ve müşteki Karatekin'in ifadelerine yer verilen kararda, Deniz Üstün'ün memuriyet nüfuzunu kötüye kullanarak Mehmet Coşkundeniz'i yaraladığı iddia edilmişse de Coşkundeniz'in omuz ve dizindeki ödem ile yumuşak doku travmasının darba bağlı olmadığı, polise direndiği için kelepçelenme sırasında oluştuğu kaydedildi.

Kararda, ''Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nun 16/1. maddesi uyarınca polisin görevini yaparken direnişle karşılaşması halinde bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde zor kullanmaya yetkili olduğu, bu bakımdan hukuka uygunluk nedeni bulunduğu sonucuna varıldığından sanık Deniz Üstün'ün beraatine karar verilmiştir'' belirtildi.

Mehmet Coşkundeniz'in, görevli memurlara görevlerini yaptırmamak için direndiği ve bu direnme sonucunda çıkığa neden olacak şekilde polis memuru Gökhan Karatekin'i kasten yaraladığı anlaşıldığından ''görevli memurlara görevini yaptırmama'' suçundan 5 ay, ''kasten yaralama'' suçundan da 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldığı belirtilen  gerekçeli kararda, Coşkundeniz'in sabıkasının bulunmaması ve yeniden suç işlemeyeceğine dair kanaat oluşması dikkate alınarak, her iki eyleme ilişkin hükmün açıklanmasının geri bırakıldığı ifade edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, polis memuru Deniz Üstün'ün ''memuriyet nüfuzunu kötüye kullanarak etkili eylemde bulunma'' suçundan 6 ay ile 1,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenmişti. Mehmet Coşkundeniz'in de ''görevi yaptırmamak için direnme'' ve ''kamu görevlisini kasten yaralama'' suçlarından 1 yıl 3 ay ile 5 yıl 3 ay arasında hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.