Gündem
16 Nis 2013 12:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

ASİL NADİR HAPİSTE SALDIRIYA UĞRADI!

Hapiste yatan Asil Nadir, işkenceye maruz kaldı..

Kıbrıslı Türk iş adamı Asil Nadir'in cezaevinde çekmediği kalmadı! Şubat ayında koğuş arkadaşının saldırısına uğrayan 71 yaşındaki iş adamının eşi Nur Nadir ile görüşmesine izin verilmedi.
 
Nadir, "Polly Peck" şirketini zarara uğrattığı ve zimmetine para geçirdiği iddiasıyla mahkemelik oldu. İngiltere'de yargılandığı "Polly Peck" davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklanarak Belmarsh Cezaevi'ne konuldu.
 
KOĞUŞ ARKADAŞI SALDIRDI
 
Cezasının bitmesini sabırsızlıkla bekleyen Nadir, geçtiğimiz şubatta aynı koğuşu paylaştığı kişinin temizliğinden şikayet etti. "Ter kokuyorsun" dediği kişinin saldırısına uğradı. Çilesi ise bununla sınırlı kalmadı. Cezaevi yetkilileri, iş adamını mart ayındaki açık görüşe çıkartmadı.

EŞİYLE GÖRÜŞTÜRÜLMEDİ
 
Eşinin uğradığı saldırının ardından yıkılan Nur Nadir (30) ise geçtiğimiz pazar, açık görüş için cezaevine gitti. Kocasının sağlığı konusunda endişelenen Nur Hanım, bir yetkilinin "Eşiniz görüşe çıkmayacak" açıklamasıyla karşılaştı. Gözyaşlarını tutamayan Nadir, eşinin can güvenliğinin olmadığını iddia etti.
 
4 YIL SONRA SERBEST KALACAK
 
17 yıl süren firarın ardından İngiltere'ye dönen Asil Nadir, 23 Ağustos 2012'de 10 yıl hapis cezası aldı. İddianamesine göre Nadir, 33.1 milyon sterlini ve 2.5 milyon Amerikan dolarını zimmetine geçirmişti. İngiliz yasalarına göre, bu cezanın 5 senesi hapishanede geçirildikten sonra Asil Nadir serbest kalabilecek.