Gündem
27 Tem 2021 10:42 Son Güncelleme: 27 Tem 2021 10:52

Aşı yaptırmayanlara kötü haber! Hükümet düğmeye bastı…

Haftalardan beri tartışılan ‘aşı yaptıranlara pozitif ayrımcılık’ta uygulama noktasına gelindi. Buna göre aşı olmayanların belirli alanlara girişi yasaklanacak.

Hükümette ve Sağlık Bakanlığı’nda yapılan değerlendirmelerde, artan rakamlara son bir haftadaki bayram hareketliliğinin de ekleneceği yorumları yapılıyor. Ölüm oranlarının düşük olması aşılamaya bağlanırken, uzmanlar bu durumu ‘aşısızların salgını-pandemisi’ olarak nitelendiriyor. Verilen bilgiye göre okulların eylülde açılması planları yapılırken, eski kurallar yerine yeni dönem için yeni kurallar tartışılıyor.

TİYATRO, SİNEMA, AVM, KONSER, FUAR...

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre haftalardan beri tartışılan ‘aşı yaptıranlara pozitif ayrımcılık’ta uygulama noktasına gelindi. Ancak bu uygulamada, aşısız öğrencilerin eğitimden alıkonulması veya kamu hizmetlerine sınırlama getirilmesi gibi öneriler gündemde değil.

Sadece bu alanlardaki lokanta, kafeterya, kütüphane gibi sosyal donatıları aşısızların kullanmasının yasaklanması gündemde bulunuyor. Bu sınırlamanın daha çok sosyal hayata yönelik konularda olacağı, tiyatro, sinema, AVM, konser, fuar gibi mekanlara aşısız gidilmemesi gibi kuralların tartışıldığı belirtiliyor.

Aşı yaptırmayanların sağlık giderlerinin karşılanmaması gibi önerilere ise sıcak bakılmadığı ifade ediliyor.