Magazin
06 Mayıs 2021 21:14 Son Güncelleme: 06 Mayıs 2021 21:42

Aşı hakkında sözleri olay olmuştu! Aleyna Tilki ile ilgili savcılıktan flaş karar!

‘’Aileme aşı yaptırmayacağım’’ sözleri tepki çeken ve hakkında soruşturma başlatılan Aleyna Tilki ile ilgili karar verildi.

Yılın başında katıldığı bir programda "Aileme aşı yaptırmayacağım, insanları korona değil ilaçlar öldürüyor" diyen Aleyna Tilki hakkında, 'halk arasında korku ve paniğe neden olmak' suçundan soruşturma başlatılmıştı. Savcılık, soruşturmayı tamamlayarak Tilki'nin sözlerinin suç unsuru oluşturmadığını söyleyerek takipsizlik kararı verdi.

Yılın başında bir programa katılan Aleyna Tilki, "Anneme, kendime ve kardeşime aşı yaptırmayacağım. Çünkü güvenmiyorum. İnsanları koronavirüs değil, ilaçlar öldürüyor" ifadelerine bulunmuştu. Bunun üzerine kimliği belirsiz bir kişi, Aleyna Tilki'yi CİMER'e şikayet etmişti.

"SUÇ UNSURU OLUŞTURMUYOR"

Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından Aleyna Tilki hakkında 'Halk arasında korku ve paniğe neden olmak' suçundan soruşturma başlatılmıştı. Savcılık, 9 Ocak 2021 günü bir televizyon kanalının magazin programında, gazetecilerin soruları üzerine "İnsanları koronavirüs değil, ilaçlar öldürüyor" diyen Tilki hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Savcılık, Tilki'nin sözlerinin suç unsuru oluşturabilecek nitelikte olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.